tiistai 3. kesäkuuta 2014

KevytPur

Kiltti.
On yleensä aina hämmentävää kun ns. kiltti ihminen ryhtyy vähemmän kiltiksi ja kostamaan kokemiansa vääryyksiä, polkemisia ja muita elämän epäkohtia täysin osattomiin tahoihin olemalla korostetusti eikiltti. Koska eivät enää halua ja aio olla kilttejä.

Isännät ja emännät.
Vaivaannun tahtomattani jos kuulen ihmisen käyttävän ydinkeskustoissa tai lähiössä tms. elävästä puolisosta termiä isäntä.

Epäeettinen vartiointiliike.
Luin eilen jostain kuinka Helsingin yliopiston muutama työntekijä vaatii vartiointifirma G4S:n vaihtamista yo:lla, koska ko. kansainvälinen vartiointiyritys ehkä osallistuu ihmisoikeusloukkauksiin Israelissa ja Palestiinassa. Kuljetusfirma DHL ja Schenker toimittaa aseita, kuteja ja myrkkyjä terroristeille, toivottavasti muistavat tarkistaa ettei yliopistolla käytetä niiden palveluja. Tai israelilaisia vihanneksia.

Hornet.
Lensi. Ei lentänyt. Lensi. Ei lentänyt. Lentää. Ei lennä. Yksi syy miksi uutisia ei jaksa kesäisin lukea koska kärpäsestä tulee norsu. Nyt tuokin jo yli kaksi viikkoa.

Sukat kengissä.
Kyllä pidän ellei kyseessä ole 20 vuotta palvelleet sandaalini tai reinot postinhakureissulla. Tai flipflopit joissa kahdella varpaalla on suuri merkitys jalkineen pysymiseen aloillaan. Sukkia en käytä sisällä ja käyskentelen paljon ilman kenkiä mutta kengissä juu. Ne kuluu, likaantuu plus paljas iho versus kenkä on ikävä kombo.

Uimahallin kesähuolto.
Ymmärrän uimahallin huollon tarpeen, mutta parin viikon päästä alkava 1,5 kuukauden sulkiaika tuntuu aina nälkävuodelta. Missä nyt uin 6 kilsaa viikossa? Jossain Espoossa? Äh, karsean kaukana kaikki tuollainen mikä ei ole kotikylässä. Kestän tämän asian taas, mutta harmittaa hieman.

Ei edes mör.

11 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Hei isäntä, näyttäisit hyvältä sukat flipfloppien kanssa :)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Varvassukat.

Sori, oon käyttänyt nimitystä isäntä. Lupaan lopettaa sen.

HelvetinPöllö kirjoitti...

JK. VIHAAN nimitystä mamma. Vedän lättyyn sitä, joka sanoo mun miehelle "oot sitt lähtenyt mamman kanssa kaupungille".

Mammaksi voi sanoa isoäitiä, mutta ei aviopuolisoa.

Arttorius kirjoitti...

Kuules nyt villa Valon emäntä, tee töitäsi äläkä sukkaile mua :D

Arttorius kirjoitti...

Joo hyh, kyllä on hirveä nimitys mamma!

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Mää en meinaa housuissani pysyä kun ajattelen tota sanaa mamma. Naurattaa tosi paljon. =D

Jotkut sanovat puolisoaan myös muijaksi, se on kamala.

Arttorius kirjoitti...

Joo on. Sama kun lapsia, omia tai vieraita kakaroiksi. Tai ei-aviopuolisoa avokiksi. Hrr.

elina kirjoitti...

Minä sanon lapsia kakruiksi, toukiksi, rääpäleiksi, ipanoiksi ja kaikki ihan rakkaudella. Kakara ei ole täälläpäin haukkumasana. Miestä olen joskus isännitellyt, mutta kun hän puhutteli emäntää; eiii. Minusta taas tuntuu kamalalta kun puolisoa sanotaan isäksi tai äidiksi. Tässä on meidän äiti; kuulostaa kamalalta. Minä en ole mieheni äiti! Mies onneksi puhuttelee etunimellä, mummi olen vain Adalle ja joskus toki muutkin käyttävät sitä Adan kuullen.En myöskään suostu olemaan täti vieraille lapsille, olen täti vain veljeni ja sisareni lapsille ja onneksi hekin ovat jo aikuisia ja tottuneet puhuttelemaan etunimellä.

Arttorius kirjoitti...

Kakara-sanaa harvemmin käytetään positiivisessa merkityksessä, siksikään en osaa mieltää sitä edes neutraalissa yhteydessä lapsista tai nuorista puhuttaessa.

e l i n a kirjoitti...

hauska, meillä on kakara-sana hyvinkim hellittelynimi. sellaiseksi sen itse aina ajattelee, kun sanoo. tietty äänenpainno, konteksti ja muut ympärillä olevat sanat vaikuttaa paljon siihen, miltä tuo sana kuulostaa. mutta koska tietää että suurin osa ihmisistä kokee sen negatiivisena, ei kyllä tule vahingossakaan sanottua niin kenenkään muun lapsesta!
sellainen sana mitä itse inhoan, on niinkin koominen kuin perheenlisä. yäk! :D lapsi se on, tai meille tulee vauva tai jotain. mut eeeeeei perheenlisä! vaikka sitähän se tietenkin on. :D

Arttorius kirjoitti...

Heh, perheenlisästä tulee mieleen kelafpan tukiainen!