maanantai 16. kesäkuuta 2014

Koira puri

Tämähän oli täydellinen maanantai. Not. Olin reeneissä, kävin sen jälkeen espoolaisessa marketissa hakemassa kylmää juotavaa. Kaupasta poistuessani parkkipaikalla jostain syöksähti koira ja nappasi ranteestani kiinni mitään sanomatta. Purema ei ollut kova, koira oli sellainen tukkakoira jolla nahkaa muu kroppa, mikäsenyton, ihan sama, keveä kuin jyrsijä. Koira pelästyi tekosiaan ja jäi ulisemaan jalkoihini anteeksi pyydellen. Samassa hetkessä tuli vihainen naishenkilö purkamaan ketutustaan minuun. Näytin kättäni jossa on pieni skraaku ja infosin asiallisesti että pitää koiraansa kiinni ettei se pääse puremaan ketään. Mitä tekee nainen? Saa jonkun sekoboltsikohtauksen että muka pidän pilkkanani häntä ja ettei Peku mitään tee ikinä. Niin joo, eihän se. Muuten vaan ilman mitään syöksähtää jostain ohikulkevan käteen kiinni! Millaisen jäljen Peku olisi tehnyt jos puremisen kohde olisi ollut metrisen tenavan kasvot? Sattumoisin koiran juoksemisen minua kohti näki viereisellä parkkipaikalla ollut nainen joka myös selitti koiranomistajalle miten homma oli mennyt. Omistaja alkoi riehumaan tällekin. Koira oli omistajansa käytöksestä hämmentynyt ja näykkäisi tätäkin kiinni nilkasta. Ei hele... Eihän Peku pure ketään!

Jos piskiään ei viitsi kouluttaa yhteiskuntakelpoiseksi, vähintä mitä voi tehdä on pitää se koira kiinni. Koiranomistajille pitäisi todellakin saada aikaiseksi jokin koira-ajokortti. Tuollaisia mistään piittaamattomia omistajia on riittävästi. Koiran ei kuulu öristä ohikulkeville tai vastaan tuleville ihmisille hihnassa ollessaan ja mikäli koiraansa ei pysty hallitsemaan, lelukoira on oikea vaihtoehto. Ja ne koirat kiinni ja huolehditaan ettei ne pääse omille teilleen!

11 kommenttia:

Tuomo kirjoitti...

Kurjia tuollaiset ihmiset jos ei oteta mitään vastuuta mistään.

Arttorius kirjoitti...

Jep. Onneksi tosiaan ei ollut joku lapsi jota puri.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Kiinanharjakoira.
Se on aina ikävää jos koira syöksähtää irtonaisena jostain ja vielä kaiken päälle puree. Hui.

Arttorius kirjoitti...

Joo, just tuo, tsekkasin kuuklesta. Se ei edes mörähtänyt tai mitään, tuli vain salamana jostain käteen kiinni. Onneksi oli minä jota puri eikä joku koiravihaaja joka olisi saattanut tehdä koiralle vaikka mitä kun jäi siihen jalkoihin vikisemään. Sen omistaja ei ollut täysillä valoilla, ei edes puolikkailla liikenteessä kun oli merkillistä menoa sillä. Toivottavasti ei piekse koiraansa, syytön se eläin mihinkään oli. :/

elina kirjoitti...

Kurjaa tuollainen. Meillä on noita rajaräyhiä ja olen joskus joutunut niiden kanssa vaikeisiin tilanteisiin. Kumpikaan ei ärise ihmisille, mutta koskemaan ei kannata vieraan tulla. Yleensäkin sellaset,jotka tulevat kiinni vieraaseen koiraan ovat aika hölmöjä. Toisille koirille rähistään, jos toinen aloittaa, nämä oikein odottavat toisen aloitusta ja sitten rähinää riittää. Meidän lammas on kaksi kertaa käynyt koiraan kiinni, kun uros on tullut huomaamattomasti ja yllättäen viereen. Onneksi pidän koirat aina kiinni ja meidän portissa on haka, niin kukaan ei tule huomaamatta. Tänään näin koiran kaupassa, eikä ollut opaskoira, Joku nainen piti omaa duudelipuudeliaan niin ihkuna, että ei kuulemma haittaa, jos on kassissa ruokakaupassa, yök.

aahoo kirjoitti...

Pikkusisko oli 3 vuotta, kun naapurin koira raateli hänen kasvot. Selvisi hengissä, mutta reilut 50 tikkiä tarvittiin siihen kursimiseen ja arvet näkyy edelleen vielä 21 vuoden päästä selvästi. Sekään koira ei koskaan purrut... Kuulemma.... Sisko on kuiten ihan superkaunis ja onneksi sinut muistomerkkiensä kanssa :)

Marjaana kirjoitti...

Uuh, mä en kestä tuollaista ollenkaan - pelkään koiria. Sitten kun koitan ystävällisesti sanoa sitä omistajalle, joka antaa otuksen olla vapaana, hän poikkeuksetta sanoo, että "voi, ei Peku koskaan tee mitään!"

Mulle on ihan sama tekeekö vai ei, mutta mä pelkään silti. Hrrrr. Onneksi lapset ei ole oppineet tätä multa. (Sen ne on oppineet, että vieraasta koirasta pitää AINA kysyä "saako silittää".)

Arttorius kirjoitti...

Niin, koirat kiinni vieraiden ihmisten aikana. Kaikilla on siten mukavampaa.

Puskissa kirjoitti...

Just, tosi kiva. Mä pelkään koiria, koska lapsena parikin naapurin villakoiraa näykkäs. Olen opettanut lapsille, että aina pitää kysyä jos haluaa vierasta koiraa silittää, mutta sitten on just nämä vapaana juoksevat, jotka 'ei koskaan tee mitään'...

Marra kirjoitti...

Mä en voi käsittää tota koiranomistajan reaktiota. Jos mun koira puris jotain, niin häpeisin silmät päästäni. Ensinnäkin mun koira saisi kurinpalautuksen heti, jos saisin sen kiinni tommosesta teosta, toisekseen pahoittelisin asiaa purrulle ihmiselle ja kolmanneksi tarjoaisin käyttöön mun koiran vastuuvakuutusta, joka korvaisi mahdolliset lääkärikulut yms. Hitto, että joillain ihmisillä viiraa. Siis en voi mitenkään käsittää, että jos oma koira puree jotakuta, niin aletaan sille raivoamaan sitten. Varsinkin kun se puremisen kohde ei ole provosoinut koiraa. Se on eri asia, jos joku ulkopuolinen tyyliin kävis koiran kimppuun ensin, mutta toi kuvailemasi tilanne, niin hohhoijaa...

Arttorius kirjoitti...

Omistajalla oli jotain yläjakamossa vinksallaan mutta eipä sekään pitäisi olla selite typerälle käytökselle.
Munkin koirilla on vakuutus joka korvaa jos jotakin aiheuttaisivat toisten omaisuudelle tai terveydelle ja oisin tosi nolona mikäli jotain törttöilisi ne.
Muutenkin pölvästien koiranomistajien takia voidaan helposti alkaa sorsimaan niitä järkeviäkin vaikka ei toisaalta ihme.