keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mobisivut

Google: Monella suomalaisyrityksella ei mobiilisivuja
Ja hyvä niin!Ylempi HS:n "yhden sivun" näkymä mobiiliversiona, alempana sama mutta perusnäkymässä. 

Mobiilisivut on jostain syystä poikkeuksetta tehty reilusti riisutummaksi, joka ei pitäisi mun mielestä olla tarkoitus, varsinkin kun yläpalkissa on aina rasittavasti itseään pyörittävä mainos. Perussivustossa mainokset näkyy, mutta ne ei vie tilaa itse sivulta suhteessa niin paljoa mitä mobinäkymä. Harmillisimpia luurinäkymiä tarjoilee mm. Uusi Suomi jonka sivustolta mistään ei saa näkymää vaihdettua sellaiseksi kuin se olisi tietokoneella katsottaessa. Minulta ainakin se vie kiinnostuksen tsekata mahdollisia muita uutisia, kun ne ei näy helposti. 
Hyviäkin mobiiliversiosivuja on, esimerkiksi VR ja Nordea. Surkeat mobisivut on myös Bloggerilla, joka valitettavasti 99 %:lla bloggaajista on kytketty päällä, se kun on oletuksena blogissa josta pitäisi nippasta pois asetuksista. 

Mikäli mobiililaitteille optimoituja sivuja on, pitäisi sen olla sellainen että saa helposti pois ilman rullaamista alakertaan josta ehkä löytyy täppi perussivulle.

10 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Meenksä nyt jonnekin hallintapaneeliin nippasemaan jotain?

Kerro tyhmälle, jolla on mummopuhelin (ja joka seuraavaksi ostaa vielä mummomman Doron)

Arttorius kirjoitti...

Doro ois kiva! :]

Malli-kohdassa on vierekkäin kaksi eri ikkunaa joista oikeanpuoleisen yllä lukee Mobiililaite, siinä on ratas josta mobinäkymän saa poistettua. Jos haluaa.

Maelka X kirjoitti...

Kävinpä vaihtaan minäkin asetuksia. En ollu kiinnittänny mitään huomiota asiaan aikasemmin :).

Anonyymi kirjoitti...

Mutta äh, miksei mobiili? Mä kun pääsääntöisesti lueskelen tätä sunkin blogia lumiallani, niin joskus tää ei-mobilisoitu käy kovin raskaaksi ja vaikeasti liikuttavaksi. OmppuPädillä bloggerin blogit näkyy kyllä tavallisina versioina, vaikka täppä olis mobiilisellainen kohdassa. Joten mun kainovieno toive on, että antakaa sen täpän olla siellä mobiililaite -kohdassa.:)
-Ellu

Arttorius kirjoitti...

Maelka, niin teitkin, nyt on hyvä(jota tietty ennenkin :]).

Ellu, höhhh. Laitoin tekstien määrää pienemmäksi sivua kohti, jos keventäisi¿ Mulla ei oo mitään kilkatinta tai muuta hidastavaa sivulla et luulis ettei kovin hevi olisi. Saako lumiaan selaimeksi esim Chromen tai Mini operan? Käytin tota operaa ammoisina aikoina joka pakkasi sivut jotenkin ettei ollut raskaita selata luurillakaan. Tahi jeesaisiko välimuistin tyhjentäminen jos siksi ryytyy?

Anonyymi kirjoitti...

Njäääh, ei kai tähän lumiaan auta muu, kuin vaihto uudempaan. Tää on jo "vanha" kaks ja puol vuotias. Miksei siellä sivun alalaidassa voiskin olla se vaihtoehto niin päin, että siirry mobiiliversioon sen olettamuksen sijaan, että kaikki haluaa automaattisesti sillailailla selata?
En mäkään kaikkia sivuja halua niin, mutta tähän bloggeriin esimerkiks oon tottunu jo vuosien ajan. Ja siksi, niriniri, täysversio on tyhmeliini.:)

-Ellu

Arttorius kirjoitti...

Sit jos vaihdat niin hommaa vaikka iphone 4s, mullo vaikka kuinka vanha tää ja hyvin potkii eikä tahmaa. Jos sullakin olisi, armastaisit takuulla täyssivustoja!
Oon joskus jotakin lumiaa koittanut mutta sehän ryytyi heti alkuunsa, ihme että lumian käyttäjillä on vielä tukka päässä ettei ole repineet harmistuksesta irti! :D

Anonyymi kirjoitti...

No niimmä oon vähän semmosta omppua meinannut, mutkumutku. Kauhee opettelu taas uudessa.:D
Ja ai kauhee, jos mä nyt vielä imetyksen harventamat vähätkin haituvani harmistuksen takia repisin, olisin pian kalju.:D Viisainta siis rientää puhelinkauppaan.

-Ellu

Arttorius kirjoitti...

Jos olet tuota aipädiä käyttänyt niin ei kait kovin hankalaa olisi? Iphonessa ja/tai ipadissa on vaan se ikävä puoli et niihin siirtymisen jälkeen saattaa repiä tukkaa harmistuksesta siitä miksei vaihtanut jo aiemmin tähän tai siihen! Mä operoin nettiä nykyisin vain luurilla tai pädillä, harvat on ne kerrat kun läppärin aukaisen. Luurilla maksan nykyisin laskutkin.

Anonyymi kirjoitti...

No ei varmaankaan oikeesti oliskaan. Enemmän tää tilanne vaatii viitsimistä. Niin ja mullon iankaikkisesti ollu Nokia. Mutta koska Microsoft, niin miksei sitten se omena. Ehkä alan nyt villisti kasvattaa omenatarhaani ja kohta jo hipelöin mäkkiä.:D