torstai 12. kesäkuuta 2014

Nillianomuumin kolmannen asteen yhteys

Mikä saa ihmisen vaihtamaan blogger-profiilin anonyymiksi ja täräyttämään blogiin lauseita, joilla on tarkoitus vain yrittää loukata blogistia eikä asia liity edes mitenkään itse tekstiin? Mikä saa anonillin kiinnittämään epäoleellisiin asioihin huomiota kuten blogistin ammattiin ja tekemisiin, esimerkiksi NeAkkojen lukemiseen? Mietin tätä viimeksi talvella paremmin, kun mulla oli pari anoa kimpussa kitisemässä täysin epäoleellisia asioita teksteihini. Kiinnosti sen verran intuitiosta johtuen, että tsekkailin tiettyjä juttuja joista sitten lopulta selvisikin kuka se pahiten kitisevä taho on. Lopullinen varmuus tuli viime viikolla kun henkilö ei ollut kotona - ei myöskään minun blogissa käyntejä paitsi kotipäivinä. Nyt taas kotiuduttuaan visitoinut, koska ei voi olla erossa vaikka inhotus on suuri. Eh... Helpottaakseni anomuumion uralle haluaville, tässä pari ohjetta ja vinkkiä miten anonilliksi tahtovan kannattaa tehdä ettei tee kuten... itsensä paljastanut.

1. Älä käytä samoja sanoja ja lauserakenteita omassa blogissasi kuin blogeissa joissa käyt ulisemassa.

2. Älä hyöksi intohimoisesti inhoamasi blogistin kimppuun toisen ihmisen blogissa käyttäen niitä samoja epäoleellisia asioita kuin mitä olet kitissyt anomuumiona. Yritä edes hieman peitellä kiihkeyttäsi, mutta ymmärrän, se voi olla vaikeaa.

3. Älä ole tekopyhä. Jos vaikeroit miten anonyymit ovat ikäviä, älä tee itsekään niin. Se on noloa, varsinkin kun anonilliytesi paljastuu.

4. Kun käyt kitisemässä inhoamaasi blogiin, yritä peitellä edes jotenkin sitä ettet heti seuraavana päivänä tee postausta siitä kuinka "joku" on kommentoinut sattumalta lukemaasi blogiin ja kirjoittaja on sinul...eiku sille jollekin sanonut notta painu mäjelle. Niin ilmiselvää moni tuossa ja siitä se alkoikin selviämään, intuitio oli oikeassa kuten se useimmiten on.

5. Älä ole ääliö. Osta vaikka toinen tietokone jolla auot päätäsi ja sillä toisella ole tekohyväinen itsesi. Vaikeuttaa jäljittämistä, nääs.

6. Kun vingut toisten blogeissa, yritä sielläkin olla käyttämättä niitä samoja asioita. Vaikka vaikeaahan se on, ymmärrän sen. Älä ainakaan käytä samaa harvinaista lausetta anona kuten "oikeana". :D

7. Etsi inhosi kohteeksi joku yksinkertaisempi, ainakin sellainen joka ei ole lähes pari vuosikymmentä yhdistellyt pieniä palasia isommiksi kokonaisuuksiksi työkseen.
 
Ei muuta. Näitä kun noudattaa, loistava anonillin ura urkenee. Rohkeutta on tietty olla mielipiteensä takana ihan oikeasti, mutta sehän olisi aika tylsää. Ei voisi vahtuilla niin paljon, sädekehä voi murtua. Kräks.

Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun on rohkeasti omana itsenään sitä mieltä mitä on ja kohtelee muita kuin toivoisi itseään kohdeltavan. Nillianomuumius on noloa ja säälittävää. Varsinkin jos esittää olevansa parempi kuin todellisuudessa on. Heh. Kaikenlaisia.

16 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

En uskaltaisi sulle vänistä tuntemattomana!

Maelka X kirjoitti...

Hyvät ohjeet. Pistetään muistiin. Jopa minulla on vahva aavistus siitä, kuka on rakkain anosi :D.

Marjaana kirjoitti...

Omalla nimellä (ts. profiililla) vaikka olisikin eri mieltä - ehdottomasti!

Tuollainen on säälittävää ja jopa jotenkin sairasta. Uuuh!

Tiedätkö onko jotkut pikku kisat alkamassa?!?

Arttorius kirjoitti...

S, ei kannatakaan. Mä tykkään kommentoijista jotka on eri mieltä, mutta mikäli upotaan henkilökohtaisuuksiin ha epäoleellisuuksiin niin mör, loppuu tykkääminen siihen.

M, joo noilla neuvoilla luulisi pääsevän pitkälle mikäli haluaisi alkaa länkyttämään! :D On huippua kun ihmiset on eri mieltä/mielipiteensä takana omana itsenään. Puskahuutelijat on säälittäviä.

Arttorius kirjoitti...

Marjaana, küllæ! Olisi oikeasti kamalaakin jos jokainen olisi samaa mieltä kaikesta, mutta parasta kun mielipiteensä uskaltaa tuoda ilmi. Se blogin kirjoottamisessa kuten elämässä ylipäätään onkin hienoa kun täysin vastakkaisista aatoksista saa näkökulmia omiin ajatuksiinsa.

e l i n a kirjoitti...

Tämä oli hyvä! Erihyvä. Nolottaakohan moista nilliä yhtään kiinnijäämisensä..

Arttorius kirjoitti...

Hänellä on mun blogi vuorossa huomenna päivällä, n. tunti sen jälkeen kun on päivittänyt omaansa. :D Kyllä se on tiennyt jääneensä kiinni, mutta tästä läks vielä kerran terveiset kohdennetusti. :]

Marra kirjoitti...

Se on kyllä hauskaa, että aina, kun tulee kunnon kritiikkiä, se tulee anolta. Vaikka varmaan samat tyypit lukee blogia jatkuvasti muutenkin, mutta sitten kun pitää oikein valittaa ja haukkua toista, niin sitten on aina anonyymi. Hah, sanon minä.

Puskissa kirjoitti...

Huvittavaa. Mä olen koko somessa-oloaikani käyttänyt periaatteena, että mitä en voi sanoa naamatusten sitä en sano myöskään netissä. Toimii hyvin.

Arttorius kirjoitti...

Marra, totta. Kritiikki on tosiaan ookoo jos se pysyy kritiikkinä eikä merkillisenä asiattomana huuteluna. Mut harvoin heikompiluonteiset kykenee pysymään asiallisena. Ei tulisi ikinä mieleen kitistä kenenkään blogissa siten ettei tunnistettaisi, ts. nimimerkillä tai blogger-profiililla.

Puskissa, toi on just se mikä täytyisi pitää. Heikompiluonteiset ei pysty mikä on tosi sääli.

elina kirjoitti...

Mulla ei ole paljoa sanottavaa, mutta sen minkä sanon , sanon suoraan ja nimellä.
Mukavaa kisa-aikaa, vaikka siitäkään en ymmärrä mitääm, juuri uutisista kuulin, että mistä kisoista on kysymys:D

Antti-ihana kirjoitti...

Puoliaika!
Oliko tämä ano pirkanmaalainen ihku?

Arttorius kirjoitti...

Tänks Elina!

Arttorius kirjoitti...

Anttifantti :D Hyssssss... ;]

Polga kirjoitti...

Heh, itse yritän muistaa (!) kommata Polgana enkä anona. Syynä on mulla ainakin usein se, että anona ois helppo kommata, jos CAPTA tjsp...
Toisaalta, oikeasti, hurjimmat kommentit on kai mullekin tulleet anoilta. Mutta mun lukijat uskaltaa kommata muuteskin, koska mä julkaisen kaikki, vaiks mua mollattais. Ei se haittaa! Sitten alkaa haitata, jos mennään metsään asti!
IP osoitteen voi toki käydä muuttamassa, sehän ei ole mikään iso ongelma. Siis jo sillä yrittää pysyä tuntemattomana...

Arttorius kirjoitti...

Jo vain, omalla iideellä reilumpaa! :] Caphvaimikäsenyonka taitaa tulla kaikille, kommentoi anona tai id:llä, joten sekään ei ihan riittävä peruste, ainakin bloggerin blogeissa ymmärtääkseni. Musta tuntuu et sanavahvistukset on selventyneet tai sitten silmäni ei harita enää. Joo ip:n voi muuttaa ja mobiilinettikäytössä se muuttuu jatkuvasti yhteyden katkettua jne mutta kone on aina sama ja mun käytössä ollut statistiikkamittari näytti vaihtuva iipeeyhteyden samana viikosta toiseen. Joten ainoa keino ilkeä anon uraa haluavalle on hankkia erillinen kone tai kännykkä siihen ulisemiseen :D