maanantai 30. kesäkuuta 2014

Somet hölmöläiset

www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288708525026.html

Vaikka kuinka on tuohtunut, olisi ensin syytä tsekata asioiden oikea laita. Mutta ei, jaa-nappi on helpompi. Yllättäen(ei) asia muuttui aivan toiseksi, kun yrittäjältä itseltään on asiasta kysytty. Asiallinen ja täysin uuden näkökulman tuova vastaus ateriapalveluyritykseltä ikävään julkisuuteen. Niille, jotka ulisevat missä salaatti ja kastike ja muut, näitä ei edes kuulu samaan rasiaan laittaa ja sen pitäisi tajuta jokaisen. Kylmät ja kuumat erikseen, raa'at ja kypsät erikseen. Ilman tuota menettelytapaa ei yksikään ruokafirma toimi tai saa lupia ruoan kuskaukseen. Muistisairas ihminen voi joko viskoa safkaa ikkunasta, roskiin tai yksinkertaisesti syödä ilman, että muistaa mitä on tehnyt.

7 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Tää on niin tätä. Lähetään soitellen sotaan, eikä oteta asioista selvää. Asialliset valitukset ok, mutta nää tämmöset ammattivalittajat on iha Kiinasta... grr. Kyllähän noihi yleensä se salaatti kuuluu, mutta on tietysti eri astiassa.Oman kotipalvelu-urani aikoina kastike oli kyllä valmiina pottujen joukossa eikä erikseen pakattuna, mutta tarina ei kerro miten tässä se tapauksessa on ollu. Kunnan ateriapalveluruokiin kuului kyllä jälkiruokakin, mutta leivät piti olla omasta takaa.

Eihän noi mitään gourment ruokia tietty ole. Itekkin aina ajattelin niitä asiakkaalle tarjolle laittaessa, että mielummin ostan sit vanhana vaikka kaupan valmisruokia, ku syön noita ateriapalvelun ruokia. Hinta/laatusuhde ei todellakaan ollu kohillaan. Monelle kuitenkin ainut vaihtoehto.

Arttorius kirjoitti...

Tuossakin tapauksessa ensin yhteys firmaan ennen kitinää. Mut tosiaan ei, kun asiat voisi sillä selvitä.
Musta tuo ruoka näyttää oikein hyvältä peruskotiruoalta, siihen lisättynä se salaatti ja oletettavasti kylmä kermaviili/jukurttikastike, leipä jne. niin jo näyttää miltä kuuluukin. On tietty hassun näköistä safkaa jos se viskoutuu kuljetuksessa tai on jauhettua, mutta se on sit taas muu juttu.
Iltaroskalehdet tykkää tuollaisista jutuista, onneksi ateriapalveluyrittäjäkin saatiin kiinni ettei yhden omaisen varassa ole koko rääppiminen.

Arttorius kirjoitti...

Tuli vielä mieleen mun huimalla kahden kesän vanhustenkotiyökköyden tuomalla kokemuksella+eräiden ihmisten syöttäjänä viime vuosina, että hoitajien asenne ruokaan vaikuttaa siihen syöjään. Minusta hoitajan tehtävä ei oo jauhaa suureen ääneen et onpa merkillisen näköistä ruokaa(jauhettu) että hyhhyh mitähän tää on. Vaikka olisi kuinka muissa maailmoissa oleva vuodepotilas, se ruoka pitää syöttäjän tai avustajan toimesta markkinoita gastronomisena taideteoksena. Ihan vaan kertoa että tänään on paistia ja viipaleperunoita vaikka se ruoka olisi muussatussa muodossa.

Maelka X kirjoitti...

Tuo mureke näyttää olevan iha ok. Noi perunat yleensä oli sitä superpallo-osastoa eli kun koitti palotella niin pomppasivat lattialle :).

Maelka X kirjoitti...

Eihän sitä kai ny kukaan mene asiakkaalle moittimaankaan, mutta omassa päässä saapi ihmetellä ja sitä ihmettelyn aihetta aika usein olikin. Täytyy tosin sanoa, että joskus myös ihan ok näköistä ruokaa tulee tarjolle. Onhan se aina kiinni ruoan tuottajastakin. Kaupunkikohtaset erot voi olla suuria ja joissakin suuremmissa kaupungeissa on jopa vaihtoehtoja ruoan toimittajan suhteen.

Arttorius kirjoitti...

Niin on. Olisi kiva joskus jos joku(iltapulu) tekisi vertailua vaikkapa viikon ajan eri ateriapalveluiden tuottajilta, yksityisiltä kuin kunnallisilta, että millaista ruokaa vanhus saa missäkin kunnassa jne. Ne tulokset voisi laittaa sellaisenaan lehteen jonkun ravitsemusasiantuntijan ja kokin analysoimana.

Maelka X kirjoitti...

Juu, se olis iha mielenkiintoista. Ite ainaski siirsin aina ruoan tosta pahvirasiasta iha oikeelle lautaselle. Ei ollu iha niin masentavaa.