maanantai 23. kesäkuuta 2014

Svenska kriminalserier

Niistä tykkään minä ja nimenomaan visuaalisessa muodossa. Oikeita dekkareita luen sitten taas kunhan töihin joskus menen.

Olen löytänyt tämänkin elokuvaviihteen vasta viime vuosina television omaavan vaimon kanssa alettuani hellustelemaan. Hänellä oli dvd-hyllyssä liuta Wallandereita(Krister Henriksson Kurtina) joihin armastuin melkein enempi kuin  itse naiseen. Jatkoin osaltani niiden elokuvien haalimista huutonetistä ja tarjouksista, nyt viime viikolla tuli kaikkein viimeisin elokuva postiin eikä sitten tule enempää, koska loppu finito. Wallanderien lisäksi Beck toimii, niitä ollaan kai tekemässä uusiakin. Irene Hussit toimii. Maria Wernejä olen katsonut katsomosta kesällä, hyviä nekin. Läheskään kaikkia en ole nähnyt eikä ole tarviskaan, mutta sen verran että tiedän niistä tykkääväni. Sellaista kuin John Falk yritin katsoa joskus tuujuubista muutaman kerran, mutta en tykännyt.

Leffojen virheitä en jaksa bongailla, niitä on kaikissa, mutta koukku on jossain muussa kuin miten "oikeasti" jokin menee eikä räikeätkään väärin tekemiset häiritse. Eihän ne ole mitään todellisuutta, vaikka yhteiskunnallisia ongelmia ja muuta yhteistä pintaa löytyy omiinkin duuneihin.
Suomalaisia noita ei kai edes ole tai no on, mutta niistä en ole kiinnostunut yhtään. Enkä saksalaisista tmv. Viimeisen Wallanderin eilen katsottuani tuli hölmö olo, ne on nyt kaikki nähty eikä enempää tule.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mikä on sun mielestä paras W-leffa? Minusta on montakin, kuten ensimmäisen sarjan Mastermind. Viimeisimpiä en uskalla katsoa, koska pelkään et ne on surkeita.

Arttorius kirjoitti...

Emmä tiiä. Näistä alkupään leffoista jokin tai jotkut.

elina kirjoitti...

Katsoin eilen katsomosta yhden Wernin. Minullahan ei ole telkkaria, joten olen kaikki lukenut, mutta nyt sinun innostamana katsoin ja katson muutkin tässä lähipäivinä. Kiitos vinkistä.

Arttorius kirjoitti...

Erosiko paljon kirjasta?

elina kirjoitti...

Kyllä, jonkin verran, mutta ei ollut huono.Kirjassa on vaan enemmän tilaa mielikuvitukselle ja sitähän mulla riittää:D