sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tapio Suominen

Kyllä en saa sportista tarpeekseni, joten lisää lisää! Hetki sitten päättyi Uruguayn ja Costa Rican välinen matsi yllätystulokseen Costa Rican voittaessa 3-1. Costa Rican maalivahti teki pari upeaa torjuntaa ja muutenkin oli hienoa katsottavaa, kun todellinen altavastaaja vei peliä lopulta miten halusi.
Ottelun seuraamisen teki vielä mieluisammaksi ääneen palannut Tapio Suominen, jonka selostamia pelitapahtumia on tosi kiva kuunnella. Suomisen äänestä kuuluu kokemus ja tieto mistä kertoo, siinä ei ole mitään joka pistäisi ikävästi korvaan. Paljon yksityiskohtaista tietoa kaikesta ja oli vain mukavaa kuunnella asiantuntevaa selostusta tyypiltä jolla pelitapahtumat pysyy hallussa. Hienoa se että miekkonen on päässyt takaisin työhön josta selvästi pitää. Sotsin lumppialaiset piti muistaakseni jättää väliin, mutta muutama kuukausi siitä MM-futiksessa mukana vahvassa vireessä. Loistavaa! Yleisradiolla on hyviä sporttiselostajia joista Suominen ja Niki Juusela toimii futiksessa täydellisesti ollen ehdotonta parhaimmistoa.

Toisin kuin karsea Kaj Kunnas ja toisen yrjökalevi-inhoreaktion alkuillan matsissa tuonut Tero Karhu. Miten tuollaisia mönjiä puhetyöläiseksi kelpuutettukaan, hyhhyh! Olen dissannut noita jo reilusti, joten en enempää. Hyville unille mun aika mennä on.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä niin olen samaa mieltä! Manasin miehekkeelle, etten viitsi katsoa enää yhtään sellaista peliä, jota se metsien kuningas selostaa. Niin pal ärsyttipuistatti. Ja kuinka mahtavaa olikaan, kun seuraavan matsin selosti Tapsa! Ei haittaa vaik olis vähän kukkudikuu, kyllä hän vaan on tämän(kin) lajin ainoo oikee ääni mulle. Jes!

-Ellu

Marjaana kirjoitti...

Se seiskan matsi jäi multakin katsomatta koska ei vaan voinut - sen selostuksen takia. Mietin jo viritellä vanhanaikaisen: kuunnella radiosta selostusta ja tv äänettömälle.

Puuhattiin sitten kuopuksen kanssa muuta ts katsottiin maailmaa lintujen silmin ykköseltä ;-)

Arttorius kirjoitti...

Ellu, metsien kuningas, melkein menin osiin kun huvitti r-vikainen kontio selostavan metsässä ärsyttävällä äänellä futista :D Se ärsyttävyys kun ei ollut edes se r-vika vaan ihan kamala ääni ylipäätään ja tyyli. Hyhhyh!
Mä löysin ratkaisun tuohon ääniongelmaan, vaihtaa ruotsinkieliseksi sen jolloin on edes hieman siedettävämpi seurata. Suomista oli niin ilo kuunnella! Vaikka se selostaisi mitä vain taitoluistelusta futikseen, asiantuntemusta löytyy.

M, avara luonto oli taatusti parempi vaihtoehto. Tylsää kun kehno selostaja pilaa paljon!

Arttorius kirjoitti...

http://yle.fi/urheilu/he_selostavat_jalkapallon_mm-kisat_ylen_kanavilla/7293706
Tosta voi napsia haluamansa kombon, huomisen Saksan matsin tällään joko svenskana tai Puheelta.

Marjaana kirjoitti...

Huh, mä melkein kestin Härkösen, ts. se oli muuten ok mutta välillä tuli sellaisia kielioppi- ja sanantaivutusvirheitä, että tällasen tärppästikkelin korvat vuosi verta ;-)

Tänään seiskalta pitää vissiin viritellä radio vierelle!

Anonyymi kirjoitti...

Vähän harmittaa, kun ennakkoon olin ajatellut että illan Saksa-Portugali -matsi on maanantain parasta antia. Ja onkin varmaan, mutta näillä sun ehdottamilla korjaavilla toimenpiteillä. Josta tulikin mieleeni se vanha lastenlaulu "Karhu nukkuu, karhu nukkuu talvipesässänsä." Nukkuiski!

-Ellu

Arttorius kirjoitti...

Tv auki mutta äänettömällä, Puheesta H-P Hännisen selostus = Toimii :]