perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vaarallinen ruusupensas

Yle: Kiristyvät turvamääräykset sulkevat leikkipuistoja

Niin. Kurttulehtiruususta saa ruusunmarjoja joita voi ensin jyrsiä suuhunsa, sisällön siemenistä saa kutituspulveria. Ennen marjojen kehittymistä on voinut seurata miten kukissa pörrää ampiaisia tai mehiläisiä. Ruusu kuuluu leikkipuistoihin yhtä oleellisena kuin keinu tai hiekkalaatikko. Mut ei, se on liian vaarallinen! Tenavaa voi pistää piikit. Myös liian kova hiekka on turvatonta. Jos keinusta putoaa, silloin yleensä sattuu, oli hiekka vaimentavaa tai ei.

Voi hyvänen aika! Seuraavaksi pakolliseksi tulee konttaus- ja kävelykypärä tai mieluiten kevlarista valmistettu haarniska. Jokaiselle kansalaiselle.

15 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Mä ehkä vähän vastuuttaisin vanhempia vahtimaan ja opettamaan jälkikasvuaan sen sijaan että kaikki "vaarallinen" poistetaan ja kielletään.

Ne konttaus- ja kävelykypärät, joo, ja polvi-, leuka-, ja kyynärpääsuojat. Likukuestejalkineet kesälläkin. Ja kevlaria, tietty.

Argh!

Arttorius kirjoitti...

Ei kyllä yhteiskunta ottaa vastuun kaikesta. Eiku miten se nyt meni...
Minusta metsät pitää raivata ja kivet ja kalliot murskata. Lapset niissä satuttelee itseään kuitenkin!

Marjaana kirjoitti...

Ja vanhemmat sellaisille kursseille joilla oppii kieltämään ja estämään kaiken vähänkään epäilyttävän - sellaisen, joka parantaa motoriikkaa jne - vaikkapa niillä kallioilla ja kivillä?

Miten se vanha sanonta meni: näytä minulle lapsi joka ei koskaan ole satuttanut itseään, minä näytän sinulle neuroottisen ja onnettoman lapsen!

Lotta kirjoitti...

Olen luullut konttauskypärän olevan urbaanilegendaa, mutta googlasin odotellessa. Niitä todellakin on olemassa! =D Oh dear.

Arttorius kirjoitti...

Joka päivä oppii uutta.

e l i n a kirjoitti...

Ja metsissä olevat polut pitää ehdottomasti asvaltoida! Ei ole mistään kotoisin että siellä kulkiessa voi joutua kompastumaan juurakoihin!

Arttorius kirjoitti...

Jo vain!

Maelka X kirjoitti...

Unohitte tuhansien järvien aitauksen. Niihinhä voi vaikka hukkua :(.

Arttorius kirjoitti...

Tärkeä pointti! Tuonhan voisi perustella siten, että riista-aitakin on vähentänyt hirvi- ja peurakolareita. Eiku ei, sitten se alkaa kuulostaa liian hyvältä ja kohta joku älliäinen ehdottaa vesistöjen aitaamista :]

Magdaleena kirjoitti...

Mihin voin valittaa kun lapseni tänään ohjasi pyöränsä alamäessä asfaltin reunan yli ja kaatusi ja sai mustelman polveen?? Alamäet ja asfaltin reunat kiellettävä!!!

Arttorius kirjoitti...

Sinne kotikunnan tekniseen virastoon ukaasi plus sellainen 5-10000 euron korvausvaade. Lisäksi muista korostaa vaateessasi olevasi asiaata järkyttynyt. Myös iltaroskalehteen vielä juttuvinkki jossa olet järkyttynyt perheenäiti. Tehostaa toimintaa :D Eiku.

Rouva B kirjoitti...

Meidän ala-asteen pihassa oli 70-luvulla ruusupuskapöheikkö. Siitä juostiin läpi ja sinne mentiin piiloon, myös ne pienimmät ekaluokkalaiset. Koulun pihan ympärillä oli orapihlaja-aita, eikä sekään ollut ongelma. Kaikki tiesivät, että sekä ruusussa että orapihlajassa on piikkejä, joita kannattaa varoa. Kotona oli tuhkapensasaita sekä omassa että kaikkien naapurien pihoissa. Edes pikkulapset eivät syöneet marjoja, koska kaikille oli opetettu, että niitä ei saa syödä.
Jos niitten kypärien ja polvisuojien ja vastaavien sijaan vaan kehitettäisiin sellainen kupla, jonka sisällä lasta voi säilyttää, kunnes ikää on riittävästi. Eikö se olisi helpointa?

Arttorius kirjoitti...

Ei varmaan ole yhtäkään nykyaikuista joka ei olisi joko juossut tai ajanut polkupyörällä ruusupuskan läpi. Tai molemmat ja tietty monta kertaa! Eikä ne edes sattunut vaikka joskus sinne saattoi joutua muuten vaan.
Kupla olis jees, pumpulilla täytettynä mieluusti!

HelvetinPöllö kirjoitti...

Meidän koulun pihalla oli takiaispuska ja mulla pitkä tukka. Lopun arvaatte.

Entäs jos vaan yksinkertaisesti kiellettäisiin lasten teko tyhmiltä ihmisiltä?

Lotta, meillä oli kaverit, jotka käytti lapsellaan konttauskypärää - lähinnä siitä syystä kun äiti oli niin patalaiska, ettei viitsinyt ahteriaan sohvalta nostaa, että olis vahtinut poikaa. Pääsi helpommalla, kun pojalla oli kypärä...

Arttorius kirjoitti...

Ei kykene koska se on oikeus ;] Lemmikkieläintä hankittaessa joutuu vastaamaan tiukempiin kysymyksiin kuin ikinä lasta haikailevat. Tai jos tahtoo matkustaa yhdysvaltoihin. :D