sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Åland, beibe

Loisimme hänen perässä. Kiitos. 

Kuvasta puuttuu kylmää juotavaa joka tuli 30 sekunnin päästä räpsystä.

Suomen saaristo on kovin kaunis. 

Saavuimme alkuiltapäivästä tänne Suomen siirtomaahan eiku käenpoikasen tykö venholla. Tähtäsimme viime yön majapaikasta Houtskäristä lähdön siten, notta päästäisi matkustajalaivan pienessä peesissä. Gracen peräveessä säästyikin soppaa kivasti. Matka oli yllättävän "helppo", vaikka etappi on ensimmäinen pitemmän kaavan ja siten mahdollisesti haastavampi entiselle sisämaan maakravulle. Muutama vuosi sitten olen tullut tänne kaverin purjevenholla, mutta sehän on täysin eri mitä itse ohjaimissa ollessa. Nou probleemos, vene toimi, navigointi sujui ja pysyttiin helposti pinnalla!

Meidän piti jäädä Långnäsin lähelle majaa pitämään, mutta tulimme sittenkin Maarianhaminaan sivistyksen pariin. Itäinen vierassatama(Mariehamns seglarförening) tursuaa veneitä, mutta kaikki pelaa ja on lähellä. Lisäksi olemme täällä hieman syrjemmässä, jossa ainakaan vielä ei ole muita jollia. Tenavat löysivät itselleen leikkiseuraa tukholmalaisen perheen lapsista ja vihtyivät keskenään leikkipuistossa pitkään, kiva. 
Päivä on ollut mitä kaunein, samanlaista tiedossa pitkään! Suomen tämä osa on näyttänyt hienot piirteensä jo monta kertaa. Kohta mulla on laituritreffit. Ei sitten yhtään paha!

4 kommenttia:

Tuomo kirjoitti...

Nytpä valitsitte oivan päivän matkata. Oletteko kauan?

Maelka kirjoitti...

Mukavaa reissua koko perheelle :).

LB kirjoitti...

Saako isojen laivojen väylillä kulkea pienillä veneillä? Onko teillä eläimiä matkassa?

Arttorius kirjoitti...

T, huominen, tiistaina suunta kotiin.
M, tänks!
L, saa, ei ne kulu... No alle ei saa jäädä ja tietty väistämisvelvollisuus on. Elikot on kaikki kotona, mukana vain nuo apinapapukaijakoalakarhut.