tiistai 15. heinäkuuta 2014

Alaston sienestäjä

Musti- ja mansikoiden säilöntäilta. Putsasin ja pakkasin eilen ja tänään keräämäni mustikat, naiseläjä pellolta keräämänsä mansikat. Taisin hyvälle tuntipalkalle päästä, kun eilen nyhdin kaksi sankoa ja tänään kolme. Kypsiä ovat jo ja hyvän makuisia. Myös vaimon keräämät mansikat maistuu mansikoilta. Pakkausturneen jäljiltä yksi pakastin(2 jäljellä) liki täynnä, kun vanhemmat marjat on siirretty syöntikierrossa lähemmäs eli keittiön pakastimeen. Mustikassa ollessani(olipa ahdasta!) seuraneitoina oli koirat, jotka söivät marjoja varvuista suoraan. "Mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen", sanoo otsikot. Niin kai sitten, normaaleilta ne silti minusta näytti.

Aamuisesta lenkistä ja siitä seuranneesta sienireissusta en ehkä kehtaa kertoa, mutta tietysti. Mulla oli lenkillä kangaskassi mukana, ajattelin et siihen on hyvä viskoa keltaisia itiöpesiä. Löysinkin muutaman hyvän sienisuonen, kassi sai täytettä. Kävin sienioperaation jälkeen uimassa viereisessä lammessa, koska oli kuuma ja roskainen olo. Kaikki vaatteet veke ja kamat kiven päälle, helppo löytää. Näin siis kuvittelin. Vedestä noustessa en löytänytkään vaatemyttyä mistään! Tiedän lammen olevan vähällä käytöllä, koska sinne ei johda autotietä. Silti mieleen tuli ajatus notta mitä jos joku marjastaja aamumetsässä kulkeekin ja siellä hortoilee alaston miekkonen. Kumpi olisi pelästynyt enempi? Noh, löysinhän minä ne lopulta, oli kaksi samanlaista puuta joista toisesta olin ottanut maamerkin. En vain hokannut parinkymmentä metriä vasemmalle olevan tismalleen samanlainen puu, jonka ohjaamana hain tavaroitani. Mitenhän olisin päässyt kotiin säädyllisesti, jos pukineet olisi jääneet hukkaan? Kännykkä oli siinä samassa läjässä etten olisi voinut viestittää kotiin vaatteiden tuomisesta. Kotiin oli matkaa kuitenkin kuutisen kilometriä. Tätä asiaa ei onneksi tarvinnut toteuttaa!

9 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oh no! Sienisaaliskin olisi jäänyt kateisiin :D

Arttorius kirjoitti...

Niinpä! Tosin olisin voinut mennä paikallistamaan sen myöhemmin, mutta silti jaiks. Mun olisi pitänyt sitä ennen selviytyä parista pätkästä vilkasliikenteistä tietä. Eih, näin hyvä. :]

Marjaana kirjoitti...

*repeää nauruun*

Ööh, tuota, ehkä sä olisit vielä koittanut paluumatkalla löytää kantarelleja ja peitellä itseäsi niillä tai jotain?

Arttorius kirjoitti...

Ei kukaan pysty sienillä itseään verhoamaan :D

elina kirjoitti...

Vitsi mikä mäihä olis voinut olla. Vanhaa tätiä olisi ainakin ilahduttanut alaton juoksija kesäisellä maantiellä:D Onneksi löysit sekä sienet, että housusi.
Ihana tulla kotii. Huomenna mansikoiden pakastusta ja eurooppalaista ruokatoria ja tietysti jo tänäön piti käydä lapsenlapsia katsomassa. Nyt vähän huolta, kun en saa merellä olevaan mieheen yteyttä. Täällä on ukkosta ja meillä ohjaus ulkona, joten ei kai kuule puhelinta.

Tuomo kirjoitti...

Olisitkohan päätynyt metro-lehteen? Luulleet Korkeasaaresta karkuun livahtaneeksi otukseksi kenties.

Arttorius kirjoitti...

Elina, niinpä! Sienien kadotus olisi harmittanut!
Oletteko sopineet yhteydenpidosta kuinka? Jospa tosiaan ei kuule puhelimen ääntä ja katsoo ennen maate menoa.

Faija, jeah. Mut mikä eläin? Pullonokkaryömijä? Tsekin karvaton lisko? Oi voi!

Marra kirjoitti...

Mulla tuli tästä mieleen, kun yksi kaveri kerran bongasi ratsastusreissullaan kantarelleja ja sienihimo kävi niin kovaksi, että ne oli pakko saada mukaan. No, ei kun paita pois, sienet paidan sisään ja ilman paitaa taluttamaan hevonen takaisin tallille. Eihän hän toki alasti ollut, mutta olisi sekin saattanut vastaantulijoissa kummastusta herättää, kun nainen on tehnyt sienivasun paidastaan ja taluttaa hevostaan ilman paitaa :D

Arttorius kirjoitti...

Hehee, oikein! Eihän niitä voi jättää, jos sienisuonen sattuu bongaamaan!