sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kolme hauskinta lintua

Varis
Variksella on koko ajan menossa joku projekti. Milloin cityvaris haasteellisen roskan kimpussa tai maalaisvaris himmailemassa tien poskessa etsien syötävää. Tai sitten ne istuskelevat jossain lepäämässä, kraak kraak. Varikset on hyvää pataa naakkojen kanssa, olisi kiva tietää puhuuko ne samaa kieltä. Näyttää koomiselta, kun autosta näkee variksen rääkyvän. Pää heiluu ylös alas, mutta mitään ei kuulu autoon.

Käpytikka
Mikäli tikka kelpuuttaa pihapiirin pesimiseen, saa riemua pitkät ajat. Ne naperot kiekuvat n. 19 tuntia vuorokaudesta äippää tai iskää tuomaan ruokaa. Sen kuulee kauas! Kun nuorison muuttoaika on käsillä, ne jäävät hyyryläisiksi pariksi päiväksi lähipuihin jossa huutelevat mitä lie. Nuoret tikat haeskelevat ruokaa hassuista paikoista, kuten kasvimaalta. Siellä taas vähän krääk, on vissiin karua huomata ettei mamma betalar enää. Kovia räpättämään ja samalla lähtee menemään, jos ihminen tai koira menee liian lähelle.

Räkättirastas
Kerrassaan mainio epeli. Tyypin ruoan hakuprosessi on huvittavaa seurattavaa. Se juoksee pitkiä matkoja maassa, pää etukenossa, vähän kuin H. Kirvesniemellä aikoinaan muttei niin vinossa. Sitten kun on pieni spurtti otettu, lintu ihmettelee taas pystymmässä hetken ennen seuraavaa rientoa. Ilmeisesti taktiikka tuottaa tulosta koska ei ne nälkää näe, saihan H. Kirvesniemikin mitaleita!
Räksät ilmoittavat närkästyksensä kuuluvasti ja pitkään, kun ihmisolento lähestyy puskaa tai muuta tilaa, jossa arvon rastas viettää lepotaukoa.

----

Kotoa on kiva lähteä joskus huNpalle kivojen poikien kera. Suhasimme parit terassit läpi, väkeä oli vähemmän yllättävästi paljon liikekannalla. Ollaan aika helppoja ja toimemme on aina ennakoitavissa. Kaava on sama, riittää muutama tunti tallustelua ja seurustelua, Burger Kunkun kautta iltapala ja kotiin paikallisjunalla. Hyvä oli. Tsirp tsirp.

2 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Tipityy. Yks lähiövaris raakkuu neljästä lähtien joka aamu täällä. Rasittavaa jos haluaisi nukkua. Se menee varmaan nukkumaan kun on saanut jonkun liikkeelle sisällä.

Arttorius kirjoitti...

:]