torstai 17. heinäkuuta 2014

Kuvitteellinen Kuusisen perhe

Kuusisen Oraksella ja Uunalla on lapset nimeltään
Mahla Kastanja Kuusinen
Repo Nietos Kuusinen
Loisto Sävel Kuusinen
Unnaluuna Unelma Kuusinen
Tyrsky Silmu Kuusinen
Puromatti Jymy Kuusinen

IS

Mitä pahaa nuo lapset ovat vanhemmilleen tehneet, että jotakuta on paiskattu nimellä Vadelma, Talvi tai Peippo? Tipitii joo-o. Erikoisuuden tavoittelu saa entistä hullumpia tasoja typerien vanhempien toimesta. Mitä on miettinyt isä tai äiti, joka päättää kiusata lastaan tunkemalla nimen Tilli? Eleaomena? Jeps.

16 kommenttia:

Puskissa kirjoitti...

NS. luontonimet ne vasta hankalia ovat, kun yrität miettiä onko kyseessä poika vai tyttö (esim. Havina ja Myrsky). En ihan kyllä ymmärtänyt työkaverini ideaa läntätä esikoispoikaansa nimellä Nelson, varsinkin kun sukunimi sisältää suomalaisia ääkkösiä... juuh.

Arttorius kirjoitti...

Tjoo, mutta sehän siinä onkin tarkoitus ettei selvää saa. Onhan se kamalaa, jos lapsen sukupuoli selviää nimestä. Välittömästi ihmisen suhtautuminen muuttuu, kun sukupuoli on tiedossa vai millä ne kahelit perusteleekaan. Huoh.

Marjaana kirjoitti...

Voi kauhistus... Mä "tunnen" yhden Vadelman ja vielä hirveämpää on, kun vanhemmat kutsui sitä Vatuksi. Uh, mitä mielleyhtymiä. Joo, ja toisena nimenä tiedän Omenankin, mutta välttelen näiden ihmisten seuraa. En voi ymmärtää, en.

Joskus muistelisin Hesarin kastetuista bonganneeni Pitsiliinankin, mutta ainakaan väestörekisterikeskuksen nimihaku ei sitä tunne. Muistankohan väärin - toivottavasti!

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Jaa-a, mitäpä tähän sanoisi. =) Sanon, että jos mulla olisi jälkikasvua se olisi ehdottomasti tyttösukupuolta ja nimeltään Taimi. Hä? Taimi on kunnon vanhanajan nimi =) Siinähän teidän kattimatillekin sopiva nimi, Taimi.

Muitten nimistä en oikeesti perusta kuin niitten kelle itte oon antanut nimen ja ne kelle sen olen antanut on jokainen mallia lemmikkieläin.

No joo, lapsena en voinut käsittää, että jonkun tädin nimi oli Maila. Tuli mieleen vaan jääkiekkomaila.

Puskissa kirjoitti...

Marjaana, kuulemma joku amerikkalaisäiti oli antanut lapselleen nimen Kaulaliina (9han suomeksi), koska se kuulosti hänestä niin kauniilta :P Erään opiskelukaverini nimi on Anu-Liina..

Marjaana kirjoitti...

Apua, Kaulaliina? No, ehkä se menee jossain Jenkeissä?!?

Sääliksi mun käy yhtä paikkakuntailaista perhettä, tai siis lähinnä lapsia, kun vanhemmat on erikoisuudentavoittelussaan antaneet nimet Miklas ja Niia. Ettei sitten toisinpäin kelvannut...

Arttorius kirjoitti...

Jaana, en halua Taimia. Mä en tosin saa asiaan vaikuttaa mut kohta se on Reijo jos nimeä ei ala kuulumaan!

Anu on kiva nimi mut ikävästi vääntyy omistusmuoto ämeriikan tai ruotsmaan kielellä.
Miklas! Niia! Vattu! Eih! Onkohan kellään nimeä Ori? Tai Ruuna. Kyllä joku Tammakin menis.

Marjaana kirjoitti...

Tamma Turunen?

Anonyymi kirjoitti...

Bella Tähti Kuningatar on mun ikiaikainen suosikkibongaus sunnuntai Hesarista joskus vuosia sitten. Ja juu, sukupuolineutraali kasvatushöpönlöpinä varmaan lisää näitä sukupuolettomia nimiä. Meidän kylällä kastettiin juur yks Jymy. Noista tän päivän lehdessä luetelluista Puromatti oli mun suosikki-inhokki.:D

-Ellu

Arttorius kirjoitti...

Mitä Bella Tähti Kuningatar on mahtanut ajatella tiedostavassa iässä?

Sanna kirjoitti...

Justiin tänään luin jostain ilmaislehdestä, että joku oli kastettu Toivo Harras Suleviksi. Että voi sitä pahoinpidellä ihan "oikeilla" nimilläkin. Ja mikä nimi se elävälle ihmislapselle on, kuin MYY? Onkohan sillä veli nimeltä Osto? No, ainakin sillä oli kaksoissisko nimeltään Menni...

Arttorius kirjoitti...

Ei oo todellista! Eiköhän nimilautakunnassa ole järkipäitä töissä vai miten on mahdollista että hattivatit ja möröt menee läpi...

Puskissa kirjoitti...

Pakko vielä kertoa, kun eräässä työpaikassani tuli puhetta nimistä ja mainitsin kuulleeni kaksoissisaruksista nimeltä Irkkuli ja Orkkuli ja eräs silloisista työtovereista sanoi, että ne olivat hänen serkkunsa kaksostytöt.. Oli kuulemma koko suku ollut ristiäisissä hiukan vaikeana ja Orkkuli-tyttö oli vaihtanut nimensä heti täytettyään 18. Puhutaanko lasten nolaamisesta :D

Arttorius kirjoitti...

Eikä... Tuo on jo kamalaa!

Marra kirjoitti...

Irkkuli ja Orkkuli, no huh huh huh...

Ennen vanhaan, kun pankkikorteissa ei vielä ollut siruja ja myyjä sai kortin käteensä niin tuli välillä nähtyä melko erikoisia nimiä. Tosin sen ajan aikusilla ne nimet ei ollut ihan niin boheemeja, kuin nämä nykyiset yksilölliset nimet, mutta kyllä siinä Otso Karhunkin kohdalla mietin, että onko nyt pakko antaa etunimeks Otso jos sukunimi on karhu. Tai sitten joku Tiinaniinakin on ollut vähän semmoinen, että niin no... Mutta jotkut noitakin nimiä kantaa ja toivottavasti ovat tyytyväisiä.

Puromatti on kyllä kaiken huippu. Tulee mieleen, että onkohan joku fanittanut niin paljon tanssija Matti Puroa, että päättänyt tehdä lapsestaan Puromatin.

Mä tykkäisin esim. nimestä Joanna, mutta siitä tulee itellekin heti mieleen väännös "joanna - anna jo"

Jos mä saan joskus lapsia, niin nimeämisestä tulee vaikeeta, mutta se on selvää, että mitään Pitsiliinaa tai Taikakeppiä ei mun lapsesta tuu.

Arttorius kirjoitti...

Taikakeppi olis kiva. :]