torstai 10. heinäkuuta 2014

Nudistin aviomies

Mieheni on taistelusukeltaja. Upseeri-aviomieheni. Meillä asuu insinööri. Henkilöstöpäällikkö-puolisoni on sitä mieltä... Mieheni kansainvälinen vientiyritys ei työllistä tässä vaiheessa kuin 200 ihmistä. Aviomieheni murtomaahiihtää/sauvakävelee/poimii sieniäkukkasiahilloa joka aamu 55 kilometriä/kiloa/tonnia. Tämä asu oli Akun(puolison nimi keksitty) väitöstilaisuudessa ja karonkkassa viimeksi yllä, mutta yhä käy. Mirjukka Mallikas, toimitusjohtajan/ambulanssikuskin/kirurgin/yrittäjän/ict-konsultin/poliisipäällikön/journalistin vaimo. Mieheni loihtii käden käänteessä viiden ruokalajin illallisen ja sniffaamalla korkkia hän tietää viinin vuosiluvun. Puolisoni kansainvälinen asiantuntijaura monikansallisessa konsernissa vie häntä lukuisiin konferesseihin puhujaksi.

Ja niin edelleen.

Veikkaan, että jokainen tietää vähintään yhden naisen, joka brassailee puolisonsa tekemisillä tai elää muuten vain sen siipan kautta. Todella rasittavaa pidemmän päälle, varsinkin tuollaisen tapauksen ollessa mahdollisesti lähipiirissä(ei ole). Sellaisella ihmisellä on ehkä jotakin itsetunto-ongelmaa, jos koko ajan ja joka hetki pitää tuoda ilmi puolisonsa saavutuksia, tekemisiä ja suorituksia, ammatteja, titteleitä tai muuta turhaa. Miksi, niin miksi? Luulevatko sellaiset, että puolison tekemiset kiinnostaa pidemmän päälle? Moniko mies alentuu tuollaiseen viime vuosisadan alun aikaiseen itsensä tittelöintiin, jota näkee nykyisin vanhoilla hautausmailla tyyppiä kanttorin vaimo. Ei varmaan yksikään. Paitsi minä tuossa otsikoinnissa, kun muuta ei just nyt tule mieleen. Eipä tule rusketusrajoja!

19 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Se taas johtuu siitä, että miehet eivät halua muiden luulevan, että vaimo on menestynyt paremmin, ku hyö ite....hmm.

Sää voit hyvinki kertoo olevas nudistin aviomies, koska se ei sinällään ole mikään saavutus. Siihen pystyy kaikki :)).

Anonyymi kirjoitti...

Yritin kovasti miettiä, tunnenko tällaista naista mutta noup. Itse olen kyllä asia yhteyden aidosti sopiessa maininnut miehen olleen molempien pienten kanssa vanhempain- ja hoitovapaalla. Lähinnä silloin, kun koen sen kannustavaksi tai ennakkoluuloja hälventäväksi kuulijalle.

Arttorius kirjoitti...

Ei kyllä menestyväksi nudistiksi tulemiseen vaatii paljon reeniä. Se ei ole pelkkä et vaatteet pois ja rantakivelle lukemaan kirjaa vaan se vaatii enempi. Muistaakseni opistoasteen tutkinnon tai vastaavan pätevyyden! :D

Arttorius kirjoitti...

Anonyymi, joh. Eihän siinä olekaan mitään kehnoa tms jos sen siipan ammatin tai tekemisen mainitsee toisinaan, mutkun niitä on sellaisia jotka koko ajan joka hetki. Tosin mikäli ei ole sellaisen ihmisen kanssa ollut ikinä tekemisissä, ei tuo teksti välttämättä aukea. Tosin en tiä aukeaako muutkaan mut :]

Maelka X kirjoitti...

Sori. Unohin, että nykyjään ei ole suotavaa esiintyä alasti, jos ei ole ensin käynny viis vuotta punttiksella reenaamassa :).

Arttorius kirjoitti...

Niinpä! Täällä Suomenlahden rantsulla asuessa täytyy ottaa vastuu myös ympäristöstä ja siitä et kulkee aika paljon rahtiliikennettä ja voi tulla tilanteita et ne sokeutuu tai jähmettyy kauhusta ja sit ne unohtaa viedä kontit mihin pitää. Lisäksi kuka tahansa mörkö ei missään tapauksessa voi olla vaatteetta, koska ympäristön saastuminen on todellinen ongelma!

Maelka X kirjoitti...

Onneks täällä ei ole rahtiliikennettä ;). Ja mää voin sitä paitsi mennä jo valmiiksi pötkölle tohon kompostin viereen ni siihe mut on sit helppo kipata ja heittää vähä kuiviketta päälle :D.

Marjaana kirjoitti...

Maelka: sä oot hassu ;-)

Arttorius: mulla oli tällainen kollega aikanaan eräässä suuremmassa toimipisteessä. Se oli jotenkin suunnattoman kiusallista kun se puhui miehestään aina isoin kirjaimin ja korostaen Kun Se On Sentään Opettaja.

Ehkä nykymaailmassa opettajilla ei enää ole sellaista södekehää ja kansankynttilän mainetta kuin hänen nuoruudessaan (joskus vuonna yksi ja kaksi).

Marjaana kirjoitti...

Sädekehää, se södekehää ;-)

Marjaana kirjoitti...

No jo nyt on prkle. Ei se vaan ei. Mä meen nukkuun ;-)

Arttorius kirjoitti...

Hyvin sä vedät :]

Marra kirjoitti...

Mä tiedän näitä naisia. Kävin joskus heittää työkeikan vanhainkodissa, jossa oli semmonen naistyöntekijä, joka selitti kuinka hänen ei tarvis käydä edes töissä kun mies tienaa niin paljon ja saattoi kysyä muilta, että paljon sun mies tienaa jne. Ja voi sitä parkkipaikalla olevien autojen kyyläystä...

Tai yksi nainen selitti mulle meidän ensimmäisellä tapaamisella, kuinka hänen miehellään on niin ja niin monta sijoitusasuntoa ja he sitten hoitaa niitä jne. Semmosta mä en ymmärrä ollenkaan, että heti tutustumisen alussa aletaan puhuun jostain varallisuuksista, ite yritän mielellään olla tuomatta yhtään mitään esiin alkuvaiheessa, suuntaan tai toiseen. Sit myöhemmin toki jos hyvin tunnetaan, niin varmasti kavereille muodostuu jonkinnäköinen käsitys toisen taloudellisesta tilanteesta, mutta en mä ainakaan haluais korostaa alussa kumpaakaan, juppailua tai persaukisuutta.

Kaiken huippu oli yks entinen kaveri, joka selitti aina kuinka paljon hänen mies tienaa ja kerran sattumoisin olivat jättäneet keittiön pöydälleen miehen palkkakuitin levälleen, joka osui silmiini ja ei se nyt NIIN paljon ollut.

Mutta joo, sitten on tosiaan vielä erikseen nämä, joiden mies on joku lentäjä tms hienoa. Mutta eniten mä oon tainnut törmätä näihin rahaa korostaviin naisiin. Miehellä on rahaa niin, että ranteet notkuu......

Arttorius kirjoitti...

Hehee, kiva utelias kyylä tuolla vanhainkodissa. Joo ei noi varallisuus yms jutut välttämättä ole ensihetkien tahi monien muidenkaan hetkien juttu.

Lotta kirjoitti...

Mun ikioma <3skandinavian hunkki siivoaa, tomuttaa, kokkaa, pyyhkii, pesee, nikkaroi, rakentaa, korjaa, huolehtii meidän lapsista yksin kun käyn töissä, hoitaa eläimet, kotiviljelee hyötykasveja, saa marjahepulin ja sieniöveritaudin syksyisin josta syystä meillä pitää olla kolme pakastinta, lisäksi se liikkuu päivittäin monipuolisesti ja kokkaa taas sen jälkeen...
Hmm. Mitähän minä teen.

Arttorius kirjoitti...

Hoh.

Maelka X kirjoitti...

Lotta: Ot alasti? :D

Lotta kirjoitti...

Hyvä idea :)

Rouva B kirjoitti...

Muinainen kollegani muisti aina mainita, että hänen miehensä on kauppatieteen maisteri. Tämä fakta oli hänen mielestään olennainen selitys kaikenlaiselle miehen toiminnalle ja aivoituksille. Minä en tosin ole vieläkään ymmärtänyt, miksi kauppatieteen maisterin vaatevarustukseen kuuluu itsestäänselvästi smokki.

Arttorius kirjoitti...

Hahaha :D Vai smokki!
Mun pitää varmaan kanssa alkaa selittämään vaimon tekemiset ja ajatukset tuolla samalla kauppatieteiden maisteriudella. Tänks vinkistä ;]