maanantai 21. heinäkuuta 2014

Valitetaanpa kaikesta

Irtokissat. Kuka urpo kaupunkieläjä tai muu taajaman asukki viitsii pitää mirrejään irti? On tosi kiva eli ei kun ne saalistaa linnunpoikia ja isompia ja sitten jäävät auton alle tai jonkun kaistapään kiusattavaksi, kas siinä riemua omistajalle! Kissa ei kuulu Suomen luontoon! Laistakin löytyy kohdat tuohon, mutta eipä niitä noudattaa kannata.

Sääulisijat. Kohta on talvi! Ihanaa! Loppuu tämä kuuma kesä ja tulee syksy, loska, märkiä lehtiä, sateita, räntää, lunta, lopuksi se kunnon talvi! Ihanaa! Eiku. Se vasta ihanaa on kun tästä viikosta on tulossa kesän kuumin, jihaa! Helleulisijoita silti riittää, mutta kätsysti samat valittajat kitisevät talven pakkasista, syksyn sateista ja harmaudesta, räntäkeleistä, kesäkuun koleudesta ja no kaikesta oli mikä tahansa tilanne. Kuka edes jaksaa säästä kitistä? Eihän se mitään hyödytä. Toisaalta kai se helpottaa, kun kohtaa kanssaulisijoita kylillä, kuten kioskin jonossa aamusella. Todellisuudessa mikään säätila ei ole huono.

Minua ei ainakaan kiinnosta-tyypit. Minuakaan ei kiinnosta, jos jotakuta ei kiinnosta joku sama mitä minua. Mua ei kiinnosta, jos joku ei katso uutisia(minä toisinaan niitä uutisia ja vaikkapa frendejä jos siltä tuntuu eikä se ole sen ylevämpää tai alevampaa kuin vaikkapa netissä roikkuminen), ei ole kiinnostunut liikunnasta, linnuista ja örkeistä ja kasveista, ihmisten kanssa himmailusta, moottoreista, tekniikasta ja vempeleistä, mistä tahansa mistä minä. Mua ei todellakaan kiinnosta kuulla jos joku ei ole kiinnostunut samoista asioista mitä minä. Yksi hämmentävin ihmislajista ovat ne, jotka tulevat kertomaan päin naamaa sen ettei heitä kiinnosta se mitä olen parhaillaan tekemässä tai asioista jotka ovat kiinnostavia mielestäni. Viime viikolla langon ja kälyn talotyömaalla joku urpo oli infonnut heille ettei häntä kiinnosta yhtään oman talon rakentaminen.

Deekut sekopäät. Olin päivällä perheen kanssa uimassa vierailla rannoilla naapurikunnassa. Rannalla muuan ihana rakastava humalainen perheenisi huusi peetä, veetä ja hoota perheelleen, heitteli kaljapulloja pitkin metsikköä ja elämöi kuten kunnon isät tekevät. Siinä vaiheessa kun mies otti Fiskarssin kirveen autosta ja lähti käyskentelemään menemään, vaimoni soitti poliisille. Mitä tekee tuon urpon vaimo? Käskee puolisonsa autoon, samoin lapset vedestä ja äkkiä karkuun! Vissiin tottunut siihen, että mies himmailee kirves kädessä humalapäissään. Miten tuollaisella perheellä voi olla lapset, kun selvästi ei ollut ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään kerta. Jos alkkis keksii selityksiä, yksi suuri selityksien keksijä on näiden puolisot miksei sellaista voi jättää tai toimintaan puuttua. Lapset varmasti arvostavat tuollaista kotia ja myöhemmin vanhempaa joka ei ota vastuuta...not. Tosi surullista.

Kuolleiden häpäisijät. Ukrainassa on tuhannen päreinä matkustajalentokone ja satoja kuolleita, mutta terroristeilta pitää anoa lupaa saako sinne tulla mahdollisesti tutkimaan ja keräämään vainajat pois. Ryöstelevän rosvojoukon armoilla on kaikki nuo, käsittämätöntä, rumaa ja surullista.

Elän ja teen näin, se on ainoa oikea tapa elää ja tehdä ja ajatella ja kaikkien pitäisi näin toimia-tyypit.
Eipäs. Mikäli jonkun mielestä pettuleipä on hyvää, kotona nysvääminen, vanhojen hyvien aikojen haikailu ja kirppistely on Ainoaa Oikeaa toimintaa ja tapa elää ja ajatella, se on sitten niin sellaisen mielestä, mutta tuskin kaikkien.

Pummit. Hanki oma traileri/vene/vasara/auto/työvoima älköönkä aina pummi muilta ja odota toisilta palveluksia tai esineitä lainaan.

Helpotti.

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Tirsk.

Arttorius kirjoitti...

Älä ny ku juu juu ;]

Samppa kirjoitti...

Löydän saman tyypin noista monesta. Hän myös selitti miten ainoa oikea tapa elää sekä asua on remontoida jotakin vanhaa murjua keskeltä korpea, koska se on paljon arvokkaampaa kuin "uudet homehtuvat paskatalot" kuten meidänkin tulevan tuvan tiesi vain katsomalla piirustuksia.

Arttorius kirjoitti...

Tietysti homeelle altistunut bygää itselleen hometalon :D Ei kyllä teidän olisi pitänyt etsiä joku 1812 rakennettu tupajumien nakertelema hirsirakennus peräkuusen kallion alta ja ryhtyä asuttamaan sitä. Eihän uusissa taloissa ole mitään arvokkuutta. Kalliitakin ovat! Niin ja ulkohuusi! Ja kantovesi! Sähkötkin päin peetä kytketty kun napsuu sulakkeet jos avaa jääkaapin oven, kas siinä kunnon elämää! Ja, ja... Ei tää nyt lähde.