perjantai 1. elokuuta 2014

Barbie

http://yle.fi/uutiset/barbielle_manson_barbeilu_on_minulle_taideprojekti/7387269

Joskus kun luin iltapulun jutun tästä, mietin että just joo, mitähän tuo on jäänyt vaille, mutta sitten aloin miettimään toisin. Aamuteeveen pätkä entisestään ns. vahvisti näkemystäni siitä, että jokaisella on vapaus olla ja toteuttaa itseään kuinka haluaa.
Kullakin on omat juttunsa oli se lävistyskorujen tällääminen pitkin kroppaa, puutarhan hoito, kirjojen lukeminen, tatuointien rustaaminen tai vaikkapa Barbiksi itsensä pynttääminen. En ole kiinnostunut tuon ihmisen kuvioista enkä luultavasti törmää blogiinsa missään. Silti pienikin sisäinen kummasteluni ihmistä kohtaan loppui tuon lyhyen haastattelun jälkeen. Jutut oli yllättävän täyspäisiä, vaikka toki en mielipidettä täydellisen naisen olemuksesta allekirjoita tahi oikein muutakaan. Eipä tuon elämäntyylin luulisi ketään haittaavan.

Tiedän itselläni olevan vahvoja mielipiteitä monesta asiasta, ihmisestä, no mistä vain, mutta ne voi myös muuttua toisenlaiseksi tai tyystin päinvastaiseksi eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Se on taasen eri asia olenko kiinnostunut toisia näkökulmia kuuntelemaan/lukemaan. Ainakaan tuputtaen ei onnistu. Eikä tyyppiä "ajattelepa kuinka minulla(jollakin toisella) ei ole sitä/siten mitä sinulla, muutapa ajatuksesi heti". En varmasti muuta. Enivei, ajatusten ja mielipiteiden muuttuminen pitää olla omista lähtökohdista peräisin. Mun mielestä curling on typerää, Savo ja Pohjois-Karjala ankeita paikkoja ja niin edelleen. Nuokin asiat saattavat joskus muuttua tai sitten ei. Kukaan ei pysty tai ole edes oikeutta ryhtyä toisten päitä kääntämään ellei satu olemaan kiropraktikko.

Takaisin Barbieen. Yleisradion parille eri fb-sivulle tuon linkin ilmestyminen toi monenlaista mielipidettä. Paikoin jopa ala-arvoista kuten tyhjäpää, lortto, yököttävä ja oksettava. Pahimmat sensuroitiin nopeasti, mutta kertoo enempi tuollaisten mielipiteiden esittäjästä kuin itse kohteesta, josta "mielipide" roiskaistiin. Sekin jantteri, joka vuodatti jokaisessa lehdessä keskosena syntyneestä tyttärestään ja vissiin jonkun kirjankin aiheesta rustasi, hänkin käytti sananvapauttaan siihen että täräytti jotain törkeän alatyylistä juttua. Samoin lukuisat aikuiset miehet ja naiset. Huh. Sitten ihmetellään kun snadit kiusaavat toisiaan kun otetaan mallia aikuisilta. Ongelma on joku muu kuin naiskuva, jota tuo ihminen pitää omalla kohdallaan täydellisenä.

Lapsilleni ja kaikille muillekin nuorille ja teineille roolimallin toivoisin olevan jotain ihan muuta kuin jutun ihminen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo sopii kategoriaan soft porn. Jonkun äiti tuo, lapsi säälittää.

Arttorius kirjoitti...

Kiitos kommentista, mutta voisiko allekirjoittaa kommentin jotenkin? Pyysin tuon yhden tekstin kommenteissa, kun olisi kiva tietää onko lintu vai kala.

Niin en tiedä ihmisen kuvioista mitään paitsi ohuesti tuon ylen ja iltapulun jutun perusteella. En ole kiinnostunut pornografiasta vähäistäkään määrää, joten en tsekkaile mikä on naisiaan. Muutoinkin niin kaukana kaikesta omastani ettei edes uteliaisuus pistä ottamaan selvää. Pointti lähinnä se, ettei edes ole mitään pointtia, mutta maailmaan sopii kaikenlaista kulkijaa. Drag-queenia, stripparia, tulennielijää, taikuria, sarjakuvafania jne.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tästä samaa mieltä. Niin kauan, kuin ihmisten tekemiset eivät ole rikostelua tai siihen suoranaisesti verrattavaa, ei minun asiani ole heitä tuomita. Enhän itsekään ole täydellisyyden perikuva. Ihmisillä on tietysti oikeus mielipiteisiinsä mutta välillä tulee paha mieli yleistävistä, tuomitsevista mielipiteistä kun ne osuvat lähelle.

Rouva S., joka on kotoisin Pohjois-Karjalasta mutta nykyään "etelän pelle" ja ymmärtää angstin :D

Arttorius kirjoitti...

Niinpä. Sananvapaus ja oikeus mielipiteisiin on jokaisella, mutta tarvitseeko ihan kaikkea aina laukoa "rehellisesti", kuten tuonkin uutisjutun feediin perusteltiin typeriä heittoja. Tai... Minulla(kin) on sellaisia mielipiteitä, joita en halua julkisesti tuoda esiin saati ylipäätään kenellekään kertoa, koska ne on niin hirveitä ja muutoinkin, ei hyödytä, ne vain on. :]
Jokaisella on tosiaan oikeus olla mitä ja minkälainen tahansa, jos sillä ei vahingoita muita tahi ole mainitsemaasi krimitouhua.