keskiviikko 13. elokuuta 2014

EstocolmoZiis aina ku meitsi on ulkomailla nii se on ihan mieldee! Siis ku ulkomailla kaikki on vaan niin mielettömän ihanaa! Ihan ziis eri niinQ jossain junttilassa, jota Suomeks kutsutaan. Siis tää Stokis on niii paljo kansainvälisempi paikka ja ruotsalaiset ihmiset on niin ihanan trendikkäitä et mä olin heti Arlandassa et siis mitä tää nyt niinQ on?! Melkein iik, kun kunkkujuliste oli helouttamassa et tervetuloo ruotsiin. Mitä Helsinki-Vantaalla on, ei ainakaa Saukki&Jensbu-julistetta kun eihän junttilassa oo mitään zellast niinQ ulkomailla, jossa osataan kaikki peeär-duuni nii upeesti! 

Siis muistinhan sanoo et tää Stokis on niin ihQ? Tulin haistelee uusii tuulii kun rakkaalla on vähän työkuvioita tänään täällä, niin tulin sit tyylikkäiden lastemme kanssa et näkee nekin muita kuin hassui suomalaisii. Iltapäiväst lähetään takaisin kotiin vaikka tiedän jo nyt ettei yh-tään niinQ huvita katella suomalaista meininkii tän ihanan trendikkyyden jälkeen. Aatelkaa nyt! Näillä ihanilla stokislaisilla on viimesimmät muotivaatteet yllä, mut jossain Keravalla puetaan ylle verkkarit kauppaan mennessä. Muuteki suomalaiset siis jotain, ihan daijuu et lenkkeillään niinQ skutsissa! Toista täällä trendikkäässä Tukholmassa kun voi juosta tai powerwalkata kuntosalilla juoksumatolla ja lukee samalla ihanii lehtii(jotka on muute nekin paljo upeempia mitä jotkut suomalaiset "trendit") tai katella ikkunasta ohikulkevii kauniita ruotsalaisia. On niin ihanaa et älysin tulla tänne imemään eurooppalaisia tuulia, täytyy vaan toivoo ettei jotkut mariellalla aamulla tulleet suomituristit osu eteen. Ne on ihan lovena kun näkee vanhan kaupungin katui, sit ne ottaa 137 kuvaa yhest samast kolosta ja on hetken wannabe kansainvälisiä posettaessaan kyltin eessä jossa lukee ruotsii. Vähäx noloo, mut suotakoon se niille. 

Ihanat lapset nukahti päiväunille ehkä just siks et pääsen bloggaamaan kaikist mielenkiintoisista huomioista, pää on niinQ ihan täynnä kaikista ihanista nähdyistä jutuista tähä mennessä. Ensin hengailtiin kävelykaduilla ja toreilla ennen tähän cafeeseen tuloa. 

Mä jatkan tätä nautintoo niin kauan kuin se vielä kestää. Ai, mun rakas tulikin, tui tui. En meinannut tunnistaa kun hän sulautuu täydellisesti tähän kansainväliseen kaupunkikuvaan. Ois kammoo jos ois naimisissa mörön näköisen kanssa josta näkis kauas et joo, toi on varmaan joku mäntsäläläinen. 

16 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Pyrsk.

Anonyymi kirjoitti...

Erilaiset arkipäivät joillakin. Minä hain kaupasta perheelle(2+2) ruokaa viikoksi, 150 euroa. Toivon ettei loppukuusta tule enää laskuja, koska kädestä suuhun eikä ylimääräisiin huvituksiin ole varaa. Ei tulisi mieleenkään lähteä "stokikseen päiväksi katselemaan tyylikkäitä ruotsalaisia". Sinä kirjoitit pari päivää sitten kuinka helppoa elämäsi on. Etpä ottanut huomioon lainkaan sitä kuinka joidenkin arki on jatkuvaa selviytymistaistelua, vuodesta toiseen. Nautinnollista kroisos-arkea sinne täältä junttilasta!

Marjaana kirjoitti...

Terveisiä Mäntsäl... eiku landelta.

Mut mis on se selfie, et varmasti tiedetään ettet sä vaan koita tehdä meitä kateelliseksi ja vedätä meitä?!?

(Yhden jo tosin onnistuit...)

Arttorius kirjoitti...

Voi hyvä hiisi sentään! Enhän voi kirjottaa edes säästä kun joku tuntematon torvi linkittää senkin itseensä ettei oo varaa olla ulkona! Argh!

Anonyymi kirjoitti...

150€ ruokaan on kyl aika paljon, meidän sunnuntainen pirsmakeikka 5 hlölle ja 1 koiralle jää yleensä alle satkuun. Ilmankos oli vara kesällä olla Stokiksessa 2 yötä, tosin menopaluu Mariellalla. Perhehytti oli sentäs keulassa, lapset arvostivat!

Huomasin muuten Tukholmassa, jotta siellä vedetään röökiä kuin Forssassa. Emme arvostaneet.

Rouva S.

Arttorius kirjoitti...

Jou anonilli. Tietääkseni kenenkään ei tarvitse ottaa huomioon kuin itsensä päiviensä kulussa.
Btw, millainen vähävarainen kirjoittaa kommentteja samsung galaxy note 3:lla, joka on usean sadan euron(600) hintainen+siinä sikahintaista Soneran liittymää? Vähän meni nyt pohja ufolta uikutukselta :]

Arttorius kirjoitti...

Marj, tänään oli käsiselfieiden aika :]

Rouva S, tjoo, röökaaminen on hirveän näköistä, hajuista ja tupakoitsijat on poikkeuksetta toisia ihmisiä epäkunnioittavia tyyppejä. Pääasia että röökin saa pistää suuhun heti kun jostain poistuu, hitsit siitä että on ulko-ovien edessä, ilmastointiventtiilien lähellä tai talvipakkasella bussipysäkillä. Varmasti savustuu kaikki. Hyi.

Marjaana kirjoitti...

Mä inhoan niitä ihmisiä, jotka käy röökillä mun kirjaston ilmastointiaukkojen lähellä. Auon niille aina tavatessani päätäni.'

Inhoan myös ihmisiä, jotka kääntää kaiken itteensä. Se, että jollain on kivaa (ja hyvä huumorintaju) ei tarkoita, että se olisi toisilta pois.

Paitsi että teen sen nyt itsekin: mä olisin onnellinen, jos mulla olisi pistää 600€ puhelimeen (en silti pistäisi) ja 600€/kk ruokaan. Selviytymistaistelua?

Asenne ratkaisee...

Arttorius kirjoitti...

Saa melko jämerää (einesvoittoista?) safkaa olla et 600 rahaa kuussa saa kulumaan. Meillä meni viime kuussa 500 euroa joka piti sisällään ainakin kolme ulkoateriointia, jätskiä ja mun synttärikekkerien särpimet. Ilman ulkoilua olisi jäänyt vissiin alle 400 rahaan. Nyt ei ole tarvinnut kuin maitotuotteet, pavut sun muut, kaikki vihreä tulee kasvimaalta.

Mua suunnattomasti huvitti kun tsekkasin millaisilla spekseillä klo 13.20 aikana on blogissa hiihdelty ja jätetty tuo nillikommentti. Markkinoiden yhdellä kalleimmalla luurilla :D ei saisi mikään maailman mahti hankkimaan noin kallista kapulaa.
Huvittaa sekin, jos joku ihmiö ei käsitä ettei yksityishenkilö voi kirjoittaa blogissaan kuin omasta itsestään eikä koko Suomen arjesta eikä varsinkaan tarvitse peilata asioita kuin itseensä, söprais.

Marjaana kirjoitti...

Se olisikon mielenkiintoinen blogi, jossa "otettaisiin kaikki huomioon":

Kello herätti aamulla seitsemältä, jotta ehtisin töihin. Olin väsynyt.

VS

Heräsin aamulla seitsemältä väsyneenä, mutta toki tiedän, että moni joutuu heräämään aikaisemminkin. Niin, ja sitten on niitä, jotka saavat nukkua pidempään kuin minä. Heistä toki osa voi olla työttömiä ja kärsiä siitä, ettei töitä ole. Ja tietysti on vielä sekin ihmisryhmä, joka ei saa nukuttua lainkaan.

Ja kuuhullut ja muuten vaan hullut ;-)

Arttorius kirjoitti...

Ahhahaa!

Anonyymi kirjoitti...

Jos kyseessä on valikoiva köyhyys, kuten niillä HS:n jutun eläkeläisraukoilla, joilla oli kuitenkin varaa 1400 eken kristallikruunuun?

Rouva S.

HelvetinPöllö kirjoitti...

Kenen vika, etten pysty nukkumaan?
Lääkkeetkin on otettu.

Arttorius kirjoitti...

Fru S, tuo toinen ärrbh... Sanoma ooyyn haastattelu- ja juttuvalinnat meni ihan nappiin viime viikolla. Ensin oli peeaukinen "köyhä", jonka kuplan kykeni tsekkaamaan äijän fb-sivulta, sitten tuo köyhä eläkepari velattomassa omakotitaloissa med säästöt, Ilta-Sanomissa perhe joka valitti miten vaimokin joutuu käymään osa-aikatöissä että kaikille riittäisi(?) ruokaa. Perheellä kolme tanskandoggia, neljä naperoa, kaksi autoa, järjettömän kulutuksen(yli 23 t kwh/v) omaava omakotitalo ja sit kitisivät miten tukia pitäisi saada enemmän, kuinka lapsiperheiden kuvitellaan pärjäävän. Huoh.

Mäkin oon pienituloinen kun saan kahdesta lapsestani hoitorahaa ja kuntalisää ~800 euroa kuussa. Kuka tulis haastattelemaan mua!¿ Ei tääkään lähde...

Hp, mea culpa! Tänne vaan, antaa palaa. Yhteiskunnankin vika koska kuu paistaa, estää unta sekin.

aahoo kirjoitti...

Mihkä se <3ano nyt jäi? Mää aina salaa toivon sen kommentteja, vaikka ällöä saastetta sun blogille ne. Silti jotenki kauheen viihdyttäviä... :D

Arttorius kirjoitti...

En ole vissiin osannut olla tarpeeksi ihana parina päivänä ettei ole tarttunut mihinkään. Kurjaa! :p