lauantai 30. elokuuta 2014

Luonnollinen päivä & venho vesiltä

Suomen luonnon päivä on ollut tänään. Suuntasimme varhain aamusta Nuuksioon tuttua vaellusreittiä(Pirttimäki-Haltia 8 km). Yleisradio lähetti iltapäivään asti suoraa lähetystä(ääni&kuva) luontokeskus Haltian "takapihalta", mm. Luontoiltaa tuli tunnin ajan. Kuuntelimme mitä mieltä J. Haukio on luonnosta, Juha Laaksosen ja Urpo Koposen pönttöshouta ja sitten se Luontoilta. Sen jälkeen sama reitti autolle, kotiin syömään ja päiväunille. Mahtava aamu ja aamupäivä!
Tuo Urpo K. on ihmemies. Heppu ylläpitää yli 2000(lisääntyy koko ajan) eri linnunpönttöä, innovoi uusia pönttömalleja harvinaisimmille linnuille ja pitää kirjaa pesinnöistä, joita tutkijat voi hyödyntää. Ennen kolmea kuuntelin radiosta hepun huimaa tietomäärää kyykäärmeistä. (Voisi moni käärmedissaaja ottaa onkeensa, mutta turhaa jos on päättänyt että käärmeet on inhottavia.) Rispekt Urpo!


Päivän yksi projektori oli viedä jollabåt vaimon vanhempien pihaan pestäväksi ja puunattavaksi, sieltä se lähtee maanantaina talvisäilöön. Samalla nousisi pihan omistajien venho vesiltä. Siihen puuhaan napsin langon ja poikasen mukaan. Äijäporukassa venejutut(kin) tapahtuu pätevämmin! Näin kävi, pestyä tuli ja muuta tarpeellista. Punamyssyinen kaveri ei kommentoinut asioita mitenkään. Loppupäivän joutaa loisia kirjan kanssa eläinparven keskellä. Myös futis tulee!

7 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Mikä kirja sulla on meneillään?

Arttorius kirjoitti...

Kristian Gidlundin I kroppen min. Sit No great mischief.
Mulla on vissiin vaihteeksi lue alkukielellä-viikot menossa ja vissiin myös ahmedahne-aika notta pakko lukea kahta samaan aikaan!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Arttorius kirjoitti...

Eikä mun blogiin kommentoimaan ole tervetulleita tappokiihkoiset anonymokset eikä tietty nimellisetkään.

Tuomo kirjoitti...

Kävelikö tytöt koko matkan? Urpon pönttömäärä on vaikuttava. Jään kauas jälkeen 200 pönttöni kanssa, mutta hitaasti sekin määrä nousee. Seurasin radiosta ohjelmaa, mutta vasta myöhemmin Sanna kertoi että kuvalähetystäkin olisi ollut tarjolla. En tiennyt kännykästä olevan mahdollista katsoa.
Pönttöön palataksenivoisit kertoa minulle joskus mitat millä lepakoille teit asumukset. Internetissä on muutama malli, mutta tahtoisin hyväksi todetun version.

Arttorius kirjoitti...

Nuuksioon joo, välillä tauko/reppuselkään, mutta suurimman matkaa. Takaisin tullessa alkoi uni painaa, mutta muutama kilsa siihenkin suuntaan ennen lopullista hyytymistä.
Hyvät määrät sulla on. Sit kun jäät e...vapaaherraksi joudat hyppäämään puissa ja sorvin ääressä päivät pitkät. Onko sulla toi Laaksosen pönttökirja?

Tiina kirjoitti...

Alahuuli 😬
Mekin oltiin tänään haltiassa, mutta vasta 13 jälkeen. Espoo-päivän paloautot vei voiton. Paljon kivoja tapahtumia pitkin pitäjää!