torstai 14. elokuuta 2014

Miehen asia ei ole arvottaa naisten ulkonäköä

Eikä määritellä "unelmavartaloa", ylipäätään ulkoisia piirteitä millään tavalla. Juntti on sellainen, joka selittää miten "naisessa pitää olla muotoja" tai "oikea nainen ei ole langanlaiha" tai ihan mitä vaan diibadaabaa liittyen yhtään kenenkään ulkonäköön.
Naisen ulkoinen olemus ei ole kenenkään asia. Onko typerille ihmisille tullut mieleen "naisilla pitää olla muotoja"-pöljäily on samalla tavalla ulkonäköön puuttumista kuin dissaus tai arvottaminen? Se, että itse pitää jostakin tietynlaisesta ruumiinmuodosta ei todellakaan ole universaali totuus. Sen mielipiteen infoaminen on vain yksilön oma mielipide, mutta mielipiteen heittäminen ilmaan on ulkonäköön liittyvissä asioissa yleensä pöljää.

Naisten asia ei ole arvostella hoikkia naisia luuviuluiksi tai mitä niitä synonyymeja on, tätä on tosi paljon keski-ikäisten naisten keskuudessa, typerää. Tai hoikkien naisten pyöreitä naisia ällöttäviksi, sitä taas enempi nuoremmilla, typerää sekin. Tai...

Joillekin miehille on ehkä yllätys että naiset eivät pidä ulkoisista asioistaan huolta miehiä miellyttääkseen saati "laihduta" miehiä varten. Yksikään ihminen, joka harrastaa liikuntaa tai mitä tahansa, ei tee sitä ketään muita kuin itseään varten. Vilkkaasta liikkumisesta johtuva peiliä särkemätön ulkonäkö on sivutuote ja seuraamus, ei todellakaan päätarkoitus. (Ainakaan yhden 45-vuotiaan mielestä... kylläpä tuo 45 näyttääkin isolta lukemalta :D) Kenenkään ei pidä lähteä muovaamaan asioita itsessään vain siksi, että näyttäisi toisten mielestä paremmalta vaan just tasan siksi, että itse tuntisi olonsa paremmaksi ja olisi itse tyytyväinen.

On taasen tyystin eri asia, jos parisuhteessa ottaa huomioon puolisonsa ulkoisillakin asioilla, kuten hygieniasta huolehtimisella, tukan kampaamisella, kasvojen pesemisellä sun muilla perusjutuilla tai puolison mahdollisilla mieltymyksiin(joku tietty paita, tuoksu tmv) liittyvillä jutuilla. Itse näen sen siinäkin niin, että haluan näyttää ihmiseltä siksi, että itse viihtyisin itsessäni. Kun olen tyytyväinen ja viihdyn itseni kanssa, puolisokin luultavasti on eikä lähde karkuun huonolle haisevaa miestä.

4 kommenttia:

Puskissa kirjoitti...

Naulan kantaan!

Arttorius kirjoitti...

:]

Marra kirjoitti...

Iso aamen :)

Arttorius kirjoitti...

Pastori Arttorius saarnaa ;]