sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pa

Persaukinen faija

Persaukinen. Luulisi, että tuolla kirjoitustaidolla henkilö kykenisi olla toistamatta sanaa kuin mitäkin mantraa. Mutta itse juttuun. Onko ihminen köyhä, jos hänellä on talo, kolme koiraa, vaimo ja lapsi? Kenties sitten, jos näin sanoo. Jutusta huokuu merkillinen kateus, tuo ikiroihuava kerosiini paremmin tienaavia kohtaan. Toivottavasti ihminen ei vertaile itseään muihin jatkuvasti kuten jutussa, koska silloin voi helposti myös katkeroitua. Mielenköyhyyteen ei tosin auta suuri omaisuuskaan. Toivottavasti miekkonen ei myöskään arkielämässä hoe tuota peeaukisuutta lapselleen. Kirjoituksesta ei selvinnyt puolison työmeininki ja tulot. Pitkästä jaarituksesta ei siis lopulta selvinnyt yhtään mitään paitsi kirjoittajan omituinen asenne muita ihmisiä kohtaan ja itsensä vähättely muiden mielestä, kun on kotona niin paljon lapsensa kanssa. Ja se, että pa-sana toistui mun laskun mukaan 34 kertaa.

----

Meidän terassia kohtaan on nyt muutamana yönä kohdistunut omituinen kuvio. Joku käy sontimassa rappuselle tai kaiteelle, aina sama kohta. Nopeasti tajusin kuka on asialla, mutta miksi just nyt ja miksi rapputerassille? Sontija on siis lepakko, mutta niin miksi? Joitakin tyyppejä päiväunelmoi rakentamissani lepakkopöntöissä, mutta ilmeisesti yksi koisaa päivisin katon ja räystään liepeillä. Sitten lähtiessään yöjalk...siipeen jättää moisen tervehdyksen.

5 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Luin jutut aamukahvin kanssa ja silmään pisti kivikautinen "mies on perheen pää ja elättäjä" -asenne. Miksi siitä on niin vaikea päästä eroon?

Lisäksi nuo sun mainitsemat seikat on ihan totta: entäpä vaimon tulot? Asunto - velaton vai ei? Jne.

Ja lasta ei raskauteta aikuisten raha- eikä muillakaan asioilla. Aamen!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittaja on ehkä sama kuin facebookissa oleva 'tyhjäntoimittaja', johon kommenttini nyt perustan.
Köyhä todellakin vain mieleltään. Tyhjää rutkutusta kaikki, lisäksi surkea kirjoittaja. Vaimo käy työssä eikä perheellä lomapaikkojen ja hankintojen perusteella ole puutetta mistään.

Todellinen köyhä on joku muu.

Minttu, gmail-tunnukset hukassa

Arttorius kirjoitti...

HAH! Hyvä Minttu! Tyypin fb-sivua stalkatessa Hesarin juttu on todellakin niin surkea kuin se on! Käykö "köyhä" pori jazzeilla, oulussa hotellissa, kuopiossa ja niin edelleen? Nolo, nolompi, tuo Kimmo! Jösses mikä haistattelu oikeasti köyhille.

Marjaana, pikaisesta tsekkaamisesta päätellen kupla koko juttu. Vaimo käy työssä, harrastaa hevosia ja koko perhe matkailee enemmän kuin, noh, normiperhe. Tämä oli Hesarilta pohjanoteeraus.

Kirjoittelisi Voimaan ja muihin vasemmustolehtiin, kuten vissiin ennenkin. Köyhä tai peeaukisuutta tuossa ei ole yhtään.

Tiina kirjoitti...

Hobsan! Asioissa todella on monta puolta. Kirjoitukseen tuli täysin uusi puoli, kun vieritti hieman Kimmon fb-sivua. Oikeampi otsikko olisi hyväosainen elämäntapavalittaja. Kasetti ei ehkä kestä, jos vaimo tienaa paremmin ja itse on "vain" lehdenjakaja. Minua kuvottaa kun käytetään työstä nimitystä paskaduuni, kuten siivoustyötä kutsuu. Nolo mies!

Arttorius kirjoitti...

Minäkään en pidä tuon termin käyttämisestä. Nolo juttu muutoinkin noita juttuja tsekkailemalla. Ja joo, on kyseessä oikea tyyppi kuun kirjoittaja, käyttää samoja asioita kuin mitä kirjoittamassaan jutussa.