torstai 7. elokuuta 2014

Taas on kertynyt kysymyksiä

Joihin en saa vastauksia, mutta kysyvä eno ei veneestä eksy.

MIKSI

- joillakin vanhemmilla miehillä ja monilla karavaanareilla on liivi? Sellainen monilla taskuilla varustettu, usein beigen tai khakin värinen. Mikäli henkilöllä on silmälasit, niissä on se flippimekanismi, jonka kätevästi voi nostaa ylös kun ei häikäise. Heh.

- kaupassa jotkut seuraavana vuorossa olevat jonottajat tulevat ihoon kiinni, kun itse on näppäilemässä kortin tunnusta? Ei tule iltapäiväinen mies enää ainakaan minun ahteriin kiinni, kun soin hänelle hellän katseeni henkilön lääppiessään kyynärpäällä selkääni. Joissakin kaupoissa on lattiassa tarrainfo asiointirauhan antamisesta edellä olevaan, mutta useinkaan sitä ei noudateta.

- jotkut autoilijat parkkeeraavat pirssinsä yli äyräiden? Tarkoitan jalankulkukoroketta parkkipaikoilla. Vähintään joka toisen auton nokka on puoli metriä yli linjan vaikka tilaa ruudussa on. Ei vastakkain olevien ruutujen toiselle puolelle ängetä, miksi sitten noissa tapauksissa?

- useat eläinruokavalmistajat työntävät appeisiin törkeät määrät viljaa? Onko kissat ja koirat jyrsijöitä? Royal Canin on viimein menettänyt tämän talouden koirat ja kissat käyttäjinään. Nyt on haussa koirille laadukas kuivaruoka, kokeilussa tällä hetkellä Golden Eagle, edellinen pro plan joutui hylkiöön sen sulamattomuuden takia, ts. kaikki mitä eläimet söi, tuli takaisin. Muutoin ei olisi väliä vaikka kaikki eläinruoat olisi täynnä vehnää, soijaa, mitä vain, mutta toinen päivän ruoista koostuu täysravinnosta vitamiinien yms. takia. Eikä koirienkaan ruokkimisen kanssa viitsi pelleillä.

- Kodin Terraa ei ole kehä III:n sisäpuolella?

11 kommenttia:

SP kirjoitti...

Haahaa! Eläkeläisliivi on siis karavaanariliivikin. Tarkemmin ajateltuna niinhän niillä näkyy sellaisia olevan.

Arttorius kirjoitti...

Myydäänköhän eläkeläisten ja karavaanarien vaatteita samassa kaupassa? :p

elina kirjoitti...

Vanhan akan vastaukset:
Khakiliivi oli menestyvän, oman tiensä kulkijan(malboromies) merkki joskus seitkytluvulla ja nuo äijät on jääneet siihen kiinni.
Sä olet tietty niin komee, että ne haluaa ihan kiinni:D
Napoleon kompleksi.Pikkumies ja auto isompi ajatuksissa kuin oikeasti. Täällä parkkeerataan puoliksi jalkakäytävälle, niin ettei lastenrattailla tai sähkömopolla pääse ohi.
Meillä luovuttiin royal caninista sen takia että se oli laatuunsa nähden kallis ja vehnätön versio piti tilata eläinlääkäriltä. Nyt toinen syö canacania ja toinen first choicea. Nipa paskoo monet ruuat läpi ja se on muutenkin rimpula ja canacania suositteli yksi tuttu, jolla on käppänä ja ranskanbuldokki.
terraa ei tarvita, kun Hesalaiset ei tee itse mitään ja ostaa vaan valmista, ei ne lautaa tai ruuveja tartte ja maalauksenkin hoitaa firma:)

Arttorius kirjoitti...

Royal sapuska oli ennen hyvää, mut sitten alkoivat survoa viljaa julmetut määrät. Meillo toi golden eagle ollut viikon koesyönnillä ja huomattavasti pienempi skeidan määrä kullakin hurtalla. Saattaa jäädä käyttöön. Tympeää kuin mukamas laadukkaat safkat on nykyisin monet tosi surkeaa höttöä. Haen piskien ruoat terrasta, siks tyhmää kun on niin kaukana vaikka ei olekaan kuin kerran kuukaudessa keikka sinne.

elina kirjoitti...

Terra onkin hyvä paikka hakea koirien safkat. Minä kun en pääse enää mihinkään, niin ruoka tulee kotiin saakka ja soitan vaan tilauksen. Tuo canacan on musti ja mirri tavaraa ja tytär ostaa sen, kun koirakin on hänen ja meillä vaan hoidossa.Ostan yhdelle borderille kahdentoistakilon säkin, eipä tarvitse tilata joka viikko. Ihana palvelu, kun tuovat kotiin saakka, muuten menisi taksireissuksi. Juuri näin tuossa kotitiellä yhden aika söpön koiran. kaksitoistaviikkoisen staffin.Ihana.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen Brit Care -sapuskaa.
Vatsa pysyy hyvänä ja jaskaa tulee vähän eli käyttöaste on hyvä. Meillä tät on mätetty menemääm jo monta vuotta hyvällä menestyksellä.
Saapi M&M-kaupoista.

Arttorius kirjoitti...

Tänks! Koitan tuota jos GE ei täytä laatuvaateita.

Marra kirjoitti...

Meidän koiruus syö Agrimarketista saatavaa JahtiVahtia, siitä versiota Energia paljon liikkuville koirille. Lisäksi koiruus syö lihaa, mutta haluan antaa nappuloita juurikin siksi, että siihen on laskettu kaikki mitä koira tarvii, eikä tällä hetkellä itsellä ole resursseja pitää yllä täysbarffausta ja laskeskella niitä vitamiineja.

Royal Caninia kokeiltiin kerran, ei sopinut koiran masulle. Jotain ruokia taas ei ole tykännyt syödä. Mökkiruokana meillä on Nero Goldin lammasriisiä tai kanariisiä, kun haluan vähän vaihtelua ainaiseen JahtiVahtiin. JahtiVahti sopii koiran herkälle mahalle, joskin raaka liha sopii kaikista parhaiten. JahtiVahdin miinus on musta se, että koira jossain määrin haisee, mutta täydellistä ruokaa ei ole toistaiseksi löytynyt, joten sillä mennään. Ja mä syötän nimenomaan vain vehnättömiä ruokia.

Se muuten jaksaa aina huvittaa, kun koirille saa helposti näitä vehnätön, soijaton, hiivaton, lisäaineeton etc. ruokia ja ne mainostaa itseään näillä ominaisuuksilla, mutta ihmisten ruokaan näitä kaikkia on tungettu sujuvasti, niin eikös ne sitten ihmisille ole vaarallisia, jos kerta koirille on :D

Arttorius kirjoitti...

Syötin tuota jahti energiaa kun mulla oli pelkästään dobermanni eikä asumisolosuhteet mahdollistaneet puuron keittoa yms. Sit jossain vaiheessa vaihdoin energian toiseen kun se rasva tuli läpi ja just toi hajuasia. Olisin selvinnyt ongelmasta koiraa kerran viikossa pesemällä mut se ei voi olla ratkaisu jos ja kun safkasta johtui.
Nykyisin koiratkin syö mahdollisimman lisäaineetonta ja prosessoimatonta safkaa, eihän mekään eineksistä yms perusta runkoa safkalle. :]

Maria kirjoitti...

Kiitokset suurenmoiset sunnuntai aamun nauruista, että tulikin reipas olo sun juttuja lukiessa :-)

Arttorius kirjoitti...

Kiitos! Ja anteeksi... :D