sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ruokaa jo tuokaa!

Ulkoeläimistö on muutamana päivänä muistutellut notta muistanhan tänäkin vuonna ruokkia heitä. Toki muistan, kuinka voisin unohtaa kun talitiaiset ja harakat käy harva se päivä pomppimassa terassilla ja ikkunoissa. Äsken kanoja ruokkiessa 20 metrin päästä aidasta tuijotteli hirviö ruokintapaikan lähellä. Morot vaan sullekin, mutta vielä ei ole helpon safkan hetki. Sienet ja marjat ensin maasta pois, sitten on aika muulle!

Elikoiden ruoaksi olen varannut tälle kaudelle ~200 kiloa viljaa, muutaman säkin auringonkukkaa, muutaman säkin keräkaalia ja 80 kiloa omppua. Vielä on haussa rehuporkkanaa, kuivaheinää ja pähkinää, mutta niiden hankkimispaikka selvinnee parin viikon sisään. Optimi kuivaheinän olomuoto olisi pyöröpaali, mutta sen säilytys ja sijoittaminen on haasteellista, joten pikkupaalit. Helpommalla pääsisin, jos ylläpitäisin pientä söpöä lintulautaa, hankkisin säkillisen auringonkukan siemeniä ja häätäisin pois raakkuvia eläimiä kuten harakoita ja variksia. Mutta säästän tuon puuhan äkäisille hupsuille rouville. Meidän baariin saa tulla kaikki!

2 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Täällä ei ole vielä muistuttelijoita käynny. Tosin pääsin viime talvena tän muuton takia alotteleen täällä ruokinnan vasta tammikuun puolivälin paikkeilla joten suosio ei ollu sillo vielä suuri. Aikas vähän oli suita ruokittavana. Ny pitäis löytää joku isohko lintulauta tämmöselle äkäselle hupsulle pikku uusiosinkulle :)).

Viimevuotisen lintulaudan hajotin, ku sillä ei tehny mitään. Siemenille oli niin pienet valumisaukot, että ne pysy säiliössä ja mää kävin niitä aina päivittäin tonkimassa esille. tyhmää.

Mun lintulaudalle on tosin kaikki tervetulleita. Olen tyytyväinen, jos edes joku käy. Ny varmaan käykin, ku pääsen alotteleen ajoissa. Hope so.

Arttorius kirjoitti...

Jos sun lähellä on agrimarket siellä on hyvät valikoimat puisia tipujen ruokintalooseja. Tai joku muu rautakauppa. Tokmannit jne myy mun mielestä sutta, just niitä muovisia plööhhejä made in tsaina.