keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kuuklin' around

hirsitalon lämmitys maksaa - Minun kotona koko viime vuonna 2013 n. 2500 1800 euroa, sis lämmityssähkön märkätiloissa että sähkölaskut muutoinkin. Lämmityksen osuus jotakin 800 euroa.

[erään blogistin] oikea nimi - Jo on huvit!

stubb suunto - Sellainenhan sillä, nyt näemmä uusin ambit-malli. Hepulla ei ole pätkääkään ällitälliä sen suhteen sopiiko järjetön möhkylä ranteeseen puvun kanssa vai noup, mutta saahan suomalainen mittarivalmistaja mainosta.

kutsukortti syntymäpäiville 50 - emmä tiiä niistä, en tartte vielä muutamaan vuoteen sellaista

susanna vainiola - Mukavan kuuloinen toimittaja mukavilla jutuilla varustettuna.

riistakamera - Meillä scout guard sg560K, olen ollut tyytyväinen

ruokamenot - Täällä n. 400 euroa kuukaudessa, sis. satunnaiset ulkona nokkimiset ja "turhakkeet" kuten jäätölö.

säästäminen mikä järki - Ai mikä järki? Paljonkin järkeä. Vai onko se muka vanhanaikaista?

saukon poikanen (sekä oravan, sorsan että kissan) - söötti, kuten nuo muutkin eläväiset

vapaaehtoisesti lapseton - Siitä vaan, väkeä on pallolla reilusti muutoinkin.

villisian jätökset - Varmaan samaa näköä kuin aidatuilla nöffeillä.

työkone - Sehän voi olla mikä tahansa, kuten pyromaanilla bensakanisteri ja tulitikut.

7 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Just pari päivää sit laskin, että sähköä on kulunnu 1.1.14 - 31.8.14
5292 kWh, rahana 813,91 euroo (muita laskuja ei vielä ole tullu). Lämmityksen osuutta en tiiä erikseen. Neliöitä 110. En tiiä onko paljon vai vähä. Vuokraemäntä sano, että vuosikulutusarvio on ollu 10 000 kwh. Luulen, että alitan sen kummiski.

1.9.14- tämä päivä eli 12.11 on kulunnu 1270 kWh, mistä ei laskua vielä ole tullu. En usko, että loppuvuonna kerkeen niin paljo kuluttaa, että se 10 000 kWh tulis täyteen.

Arttorius kirjoitti...

Sähköyhtiön omilta sivuilta taitaa näkyä ne kanssa. Mä tsekkasin just fortumilta omat kun alkoi tuntua niin ihmeelliseltä noi mun blogitöräykset. Viime vuonna meillä kului 6920 kWh, joka on rahana about 700.
Musta noita on kiva seurata, tietää minkä verran kuluu ja voi päätellä mihinkäkin kun näkyy kellonajat erinäisinä diagrammeina, pallukoina tai pylväinä. Onko sulla siellä etäluettava mittari?

Maelka X kirjoitti...

On etäluettava mittari. Entisessä elämässä kävin sähköyhtiön sivuilla seuraamassa lukuja, mutta ny en pysty. En tiiä johtuuko se siitä, kun liittymä on vuokranantajan nimissä, vaikka sähkösopimus on tietty mun. Koitin sinne kirjautua sillo, ku muutin tänne. Jotain se sillo herjas, eikä antannu lukemia. Pitäis soittaa ja kysyä, mutta ei ole jaksannu jonottaa linjoilla asian takia.

Marjaana kirjoitti...

Villisikoja ja saukkoja... mä törmäsin tänään vompattiin, joka istui lapsen sylissä. Siis netissä, en täällä meillä maalla...

Teillon kyllä pienet ruokamenot, sun viljelyshommat selvästi kannattaa. Meitä on kolme on ja suunnilleen saman verran tai välillä enemmänkin.

Arttorius kirjoitti...

Maelka, luulis että se joka laskun maksaa pitäis voida nähdä luvutkin. Outoa!

Marjaana, joo taitaa jelpata se paljon.
Viime kuussa meni tuoreyrtteihin isosti euroja kun köökkigaardenissa oli tuotantotauko(=multien vaihto) eikä yli kuukauteen saanut mm. basilikaa tai persiljaa. Piti ostaa kaupasta vaikka tuntui järjettömältä. Varmaan 50€ meni niihin, hölmöä mut pakko saada kun oon tottunut! Ennenkin tämä asia todettu mut jos söisi lihaa ja valmisruokia menisi varmasti tuplasti safkaan euroja. Nyt vaikka nk. pröystäilee joskus(juustoja), ei rahaa uppoa silti paljoa.

Marjaana kirjoitti...

Totta puhut. Mä taas unohdin tän kasvis- ja kotiruokapointin. Se kasvissyönti kun on niin itsestäänselvää... A

ina sanotaan, että kasvikset on kalliita ja köyhällä ei ole varaa, mutta mä olen kyllä (sekä köyhä että) eri mieltä. Niin kun sä sanoit, einekset ja lihapuoli se vasta kalliiksi tulee - varsinkin jos haluaa yhtään laatua.

Jos sulla maksaa yrtit (välillä) niin mulla sitten luomu ja ne juustot. Mutta saa olla niin.

Maelka X kirjoitti...

Pitäis perehtyä siihe nettijuttuun uudelleen. Poistais vaikka ne vanhat tunnukset ja kokeilis uudelleen. Siellä ku näkyy se edellinen liittymäkin vielä. Jos se sotkee tai jotain. Teillä menee aikas vähän sähköä. Tosin luulen, että ensi vuoden saldo on mullakin pienempi. Siinä muuttohässäkässä meni paljon enemmän sähköä, ku normaali arjessa ja poikakin asu täällä pari eka kuukautta. Pitää tehä sit postaus aiheesta, ku tulee vuoden sähkölaskut pinoon.

Mulla menee ruokaan(sis. hyg.os. tuotteet) varmaan joku 200-250 euroa, luulisin. On monasti pitänny laittaa kuukauden kuitit pinoon iha vaan uteliaisuuttaan, mutta en taho muistaa. Löytyshä ne tiedot tietty tuolta s- kaupan nettisivuilta. Pääsääntöisesti, ku tuota oman kylän kauppaa käytän. Pitäis käydä joutessaan kurkkimassa.