sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Typistetyt korvat ja häntä - kaunista

Näin aamulla lenkillä dobermannin, jonka korvat ja häntä oli typistetty. Karsean näköinen! Sitä enempi pisti miettimään mistä nuo pälliaivot haalii koiria joilta nuo tärkeät mielipiteen ilmaisimet on pilkottu pois. Eipähän tuo typistämisen kieltävä laki ole ollut voimassa kuin kohta 20 vuotta. Suomea ympäröivissä maissa ja lähihuudeilla samoin ei sallita typistämistä, mutta toki joissakin. Silti wanhoja hyviä aikoja haikailevat idiootit tuovat jostain leikeltyjä eläimiä Suomeen, koska se on ainoa oikea ulkonäkö niiden hyväkkäiden mielestä. Minusta niiden maahantuontikin pitäisi kieltää, kilpailu- ja koekielto on jo yli 10 vuotta ollut olemassa. En tiedä onko näyttelyissäkin, luulisi näin olevan.

Kuka muistaa miltä töpöhäntäiset/korvasilpotut koirat edes näytti? Mustaterrieri, suursnautseri, bokseri, dobermanni, monet terrierit, metsärotuiset koirat ja niin edelleen. Nykyisin hännälliset ja luppaiset korvat koirilla on ainoastaan normaali näkymä, friikkejä taasen nuo typistetyt sun muut ja ne pistää silmään eikä positiviisella tavalla lainkaan.

Meidän dobermanni näyttää tällä hetkellä hieman oudolta puolikkaan häntänsä kanssa, mutta vissiin siihen tottuu se itsekin. Ikimaailmassa en haluaisi koiralle vapaaehtoisesti tehtävän silppomistoimenpiteitä vain jonkun ulkoisen ominaisuuden takia, typerää että sellaisia vielä löytyy. Hyi. Huvittava se ulina aikoinaan siitä miten koirat vaurioittavat itseään heiluvan hännän kera kun tuo laki oli tulossa. Ei tietenkään koira osaa käyttää häntäänsä vaan törkkää sen joka väliin ja muuta beeässää.

3 kommenttia:

Marra kirjoitti...

Jeps, olen itsekin tänä vuonna kuullut yhdeltä muuten fiksulta pitämältäni mieheltä, kuinka haluaisi sitten kun reissutyöt loppuu, hankkia dobermannin/rotweilerin. En nyt muista kumpi hänellä oli toiveissa, mutta mainitsi siinä sitten, että Virosta semmonen olisi tuotava, kun typistetty häntä on ainoa oikea. Olin aika yllättynyt, että niitä saa siis tuoda, kun tiesin, että typistäminen on kielletty aikaa sitten, eikä ollut tullut mieleenkään, että sitä voi kiertää hakemalla pennun ulkomailta. Ei mitenkään looginen laki...

Arttorius kirjoitti...

Mistähän aikoo koiran hakea, koska Baltiassakin on typpäyskielto ollut hyvän aikaa. Musta pitäisi olla myös maahantuontikieltokin mutta ei kai sitä voi estää!

Marra kirjoitti...

Viedäänköhän niitä typistettyjä Venäjältä Viroon ja sieltä sitten suomalainen hakee omansa? En tiedä, mutta tuli vain mieleen, kun Virosta tuo oli sitä hakua suunnittelemassa ja jos sielläkin kerran kielletty, mutta epäilenpä, että niitä typistettyjä voisi vuotaa Venäjältä Viroon...?

Nyt kun asiaa muuten mietin, niin hokasin, että yksi ratsastusreissuilla vastaan tuleva dobberi omaa typistetyt korvat. Se nyt ei muutenkaan ole kauhean kiva vastaantulija, kun koira vie sitä naista enimmäkseen, eikä toisinpäin. Onneksi ei ole ainakaan vielä sattunut mitään. Vaikka omistaja onkin sitä kaliiberia, että sille sopis paremmin joku hyvin pienoinen puudeli remmin jatkeeksi... Pitäisköhän kysyä, mistä se dobberi tuotu... Tosin, ehkä on parempi, etten jää hepan kanssa jutulle ;)