sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Hassut joulujoikut jne.

Joulupukki matkaan jo käy: Ei itkeä saa, ei meluta saa, joku voi tulla ikkunan taa.
+ Ei itkeä saa, ei meluta saa, sopu on paljon mukavampaa...

Kuuluu lajiin jossa kiltin lapsen määritelmänä on hiljainen ja tyyni. Pojat vaan saa hienoja upeita autoja ja tytöt nukkeja. Juu ei. Ei jatkoon miltään osin, kukaan ei kaipaa kotirauhaa häiritseviä tonttuja ikkunan taa!

Joulupukki suukon sai: Pikku-Jukka vielä vaan ei unta saada voi. Kas painaa hänen mieltään yksi suuri salaisuus, ei hillitä voi kieltään vaan saa kuulla nalle uus.

Niin joo, ei saa kertoa kenellekään että talouden äiti suukottelee vieraita miehiä. Tokihan se myös painaa mieltä, jos äiti syrjähyppii joulupukin kanssa eikä siitä saa kenellekään kertoa. :D

Jollei jouluna ole lunta: Joulupukki lahjoja laittaa koko vuoden pajallaan...

Mitä ne tontut sitten tekee? Lorvii? Eikö ihmiskauppa ole sitä varten ettei pääjehun tartte itse tehdä mitään paitsi imeä kunnia tehdystä työstä?

----

Perjantaista(vaiko torstaista) lähtien joulukuusi on ottanut tilaansa tuvasta. Kissa x 2 alkuinnostuksen jälkeen jätti sen rauhaan, mutta välillä kiusaus käy liian suureksi ja jotakin koristetta närkitään käpälällä.

Kylän kirkossa alkaa kympiltä kauneimmat joululaulut/neljännen adventin messu. Sinne minäkin, jos vain saan vaatteet ylle. Aamulenkin ja suihkun jälkeen lattia imaisi minut haltuunsa mukavaan asentoon.

3 kommenttia:

Puskissa kirjoitti...

Meillä kissa aina nukkuu kuusen alla, vissiin kuvittelee olevansa metsäretkellä :)

Laura kirjoitti...

Joulujoiku listaasi lisäisin vielä laulun jossa kehoitetaan tonttu-ukkoja hyppimään: "...Nyt on riemun raikkahin aika! Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä". Tonttujen työolosuhteissa on varmaan parantamisen varaa. Onkohan tontuilla kohonnut riski sairastua työperäiseen stressiin ja masennukseen? :D Tuo laulu ei kuulu ollenkaan mun joululauluvalikoimaan.

Arttorius kirjoitti...

P, siellä on varmasti hyvä nukkua! :D

Laura, joopa. Miksi niiden pitäisi hyppiä? Vissiin olleet pallo jalassa kahleissa Korvatunturilla ja sitten joulun saapuessa vapaus koittaa muutamaksi tunniksi. Joo-o, joulupukki on kohta niin ihmiskauppakäräjillä kunhan noita todisteita ropisisi enempi! :D