torstai 25. joulukuuta 2014

Maailma tarvitsee enemmän hellyyttä ja lämpöä

Otsikko lainattu Paavi Franciscukselta.

Lapset kelkkamäessä.

Heräsin kello 4.45. Hieman lumitöitä, kanoja ruokkimaan, juoksulenkki, nyt. Aamupalaksi voisin kietaista toffifeeta. Tai pitsaa. Tai hedelmää. Alkaa tulemaan kaikki karamelli korvista pihalle, joten saattaa olla niin että tällään mellit sivuun. Kaksi päivää on näemmä maksimi mitä "pakko". Eikä ole edes pakko, juhlapöydän konvehtiarsenaali on paradiksen kanssa paras sekoitus kaikkea sellaista mistä voi kerran vuodessa lievän yliannostuksen kietoa. Vieroittuminen ei taida olla vaikeaa.

Tajusin vaihteeksi etten erityisemmin yhtään pidä traditionaaleista jouluruoista. En pidä makeasta leivästä, perunalaatikosta, rosollista(vaikka sen kombon kaikki maistuu erikseen hyvältä) ja niin edelleen. Porkkanalaatikko on ainoa jota syön ympäri vuoden, mutta muutoin niitä muita ei. Eikä tarvitsekaan. Typerintä silti olisi dissata lanttulaatikkoa huonoksi vain sen takia ettei itse siitä pidä, varsinkin jos sen tekisi siinä ruokapöydässä, jossa ko. laatikon tarjoaja on ja muut jotka sitä pistelee poskeensa. Tuli mieleen mistä lie.

-----

Sain joululahjaksi pari piljettiä Skywheeliin. Ajattelin mennä käyttämään toisen heti viikonloppuna. En ole koskaan ollut huvipuistolaitteessa talvella.