maanantai 9. helmikuuta 2015

Helmityttö

Meille syntyi maailman kaunein kolmas pieni tytär runsas viikko sitten helmikuun ensimmäisen minuutin aikana. Voisipa kertoa, että arki on lähtenyt rullaamaan ja olen jo hieman kyllästynyt yöheräämisiin... mutkun ei.

Lapsi on ollut sairaalassa syntymästään lähtien. Vauva on viikon aikana joutunut käymään läpi mm. suuren leikkauksen pieneen sydämeensä loppuviikosta ja vielä lisää kaikkea tulossa. Tyttären tulevaisuudesta ei ole tällä hetkellä muuta varmuutta kuin päivä ja hetki kerrallaan. Pimu on silti sitkeä ja voimakas kuin pieni kylä ja taatusti muutaman viikon tai kuukauden kuluttua hän on kotona aiheuttamassa niitä unettomia öitä.
Eikä siinä vielä kaikki. Vaimon tilanne oli kamala synnytyksen aikana tapahtuneen komplikaation takia. Naisen hengen pelasti ripeä leikkaus heti vauvan ilmestymisen jälkeen. Hän pääsee sairaalasta pois luultavasti huomenna.

Elämä on reilun viikon ollut arjen pyörittämistä mahdollisimman normaalisti, mutta normaalius on tietysti kaukana jossain. Kaikki mahdolliset ajat himmailen vauvan tykönä ja ne muut ajat yritän handlata kaikkea muuta.