maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kahjot asukit

Eräältä vuokralaiseltani tuli viime viikolla kysymys ja "virka-apupyyntö" koskien häiritsevästi stalkkaavaa naapuria. Ihminen on asunut vasta muutaman kuukauden talossa, mutta saanut sinä aikana lukuisia viestilappuja. Kaikki samalta naapurihenkilöltä, jonka elämäntehtävä on ihmisten piinaaminen ja yksityisasioiden kyttääminen(ja valitettavasti levittely). Kun kuulin mitä sisältöä lapuissa on, tarjouduin käymään kylässä vuokralaisella, että tuleeko lippulappua siitäkin kyläilystä.

Tänään kävin. Ehdin olla viisi minuuttia, kun postiluukku kolisi merkitsevästi saapuneesta viestistä. Luukkua pidettiin vielä pitkään auki kuuntelutarkoitukseen mitä asunnosta kuuluisi. Ei jösses, tuollaisia todellakin on! En kehtaa kertoa mitä lapussa luki, mutta se ja kaikki muut paperit täyttää kirkkaasti kunnianloukkauksen kriteerit, vielä kun tuo sekopää ihminen kiinnittelee naapuristaan(=vuokralainen) disinformaatiota rappukäytävän ilmotaululle.

Neuvoin tekemään tutkintapyynnön, kuten oli sitä jo harkinnutkin. Vuokralaishenkilö kertoi että joku saman rapun asukas oli aiemmin sanonut ettei siitä pidä välittää, häiriköijä on ollut jo vuosia samanlainen. Että sillä on vaikea elämäntilanne jne jne. Aijaa, siis pitäisi sietää idioottimaista skeidaa, koska vainoaja on mielenterveyskuntoutuja/joku muu? Tuota mantraahan hoetaan vähän väliä valtakunnan lehtien tasolla. Sekopäät saa joidenkin tahojen mielestä terrorisoida ympäriöstään, koska suvaitsevaisuus ja muuten on suvaitsematon. Sanon vain että varamiespalvelu. Jokaisella on oikeus olla kotonaan rauhassa eikä se todellakaan ole mihinkään liittymättömän asukkaan syy, jos vainotaan. Eikä sitä tarvitse sietää.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

*Kahjo*?Onpa rumasti sanottu mielenterveyskuntoutujista.Mikset itse mennyt ylväänä poliisimiehenä naapuria höykyyttämään, senhän teidänlaiset osaa.

Arttorius kirjoitti...

Jep, kahjo on todellakin sellainen, joka viestilaputtelee naapuriensa postilaatikoista.

Marjaana kirjoitti...

Jotkut mielenterveyskuntoutijat ei vaan voi itselle mitään - näemmä. Enkä nyt tarkoita sitä kahjoa naapuria.

Arttorius kirjoitti...

Mä kanssa vähän luulen niin. On hienoa olla suosittu kaikenlaisten hörhöjen keskuudessa. ;]

Marra kirjoitti...

Meilläkin oli joskus stalkkeri. Kerran tultiin tallilta sunnuntaina ja käytiin kotona noin kaksi minuuttia, sen aikaa, että minä keräsin roskat ja mies kävi vessassa. Lähdettiin sitten viemään niitä roskia ulos ja kun avasin oven, melkein kalautin mummelia ovella päähän. Meidän oven taakse oli siis tässä parissa minuutissa tai vajaassa, ehtinyt hiippailla kuusikymppinen nainen, kokovihreissä vaatteissa, sukkasillaan likaisessa rappukäytävässä oli kumartunut meidän oven taakse kuuntelemaan. Hämmennyin niin, että sanoin vain "moi" ja jatkettiin matkaa hissille ja stalkkerihenkilö jatkoi sitten muina naisina rappusia alaspäin sukissaan, vaikka asui oikeasti meitä ylempänä.

Mitähän sitten olisi tehty jos olisin kalauttanut tyypin vahingossa kanveesiin sillä ovella... Kun ei nyt pääsääntöisesti tule ajateltua, että joku on kuuntelemassa pää vasten ovea siinä rappukäytävässä, kun reippaasti lähtee kotoa. Mutta pitää sekin siis ottaa huomioon...

Kyseinen muori terrorisoi pitkään koko rappua, valitti kaikista ja kaikesta ja hetken aikaa jopa isännöitsijältä tuli kirjeitä kaikille liittyen muorin valituksiin, kunnes isännöitsijällekin selvisi, kuka onkaan se talon AINOA häirikkö. Onneksi kyseinen muori lopulta muutti veks, alkoi olla hiukan rasittava tapaus. Ja kun mieheni sattui olemaan aikoinaan puheenjohtajana, niin sen seurauksena se muori on välillä vieläkin soitellut miehelleni, vaikkei edes asu täällä enää, mutta kun on jotain asumiseen liittyvää ongelmaa, niin puhelinlangat laulaa. No, saahan niitä viestejä sinne vastaajaan jättää niin paljon kuin huvittaa...

Puskissa kirjoitti...

Minusta on mielenkiintoista se, että lasten kiusaajiin puututaan ja heidät tuomitaan herkästi(kin), mutta vastaavasti aikuisten tulee vain kestää ja purra hammasta. Miksi ihmeessä?

Arttorius kirjoitti...

Marra, mitähän varten ihminen teistä oli kiinnostunut? Kaikenlaista tallustelijaa!

Puskis, sanopa se. Kiusanhenkiin pitäisi voida saada puuttua ilman leimaantumista ylireagoivaksi kun ei "kestä" epäsopivaa käytöstä. Aikuisten kai oletetaan kestävän enepi, en tiedä. Minun mielestä nollatoleranssi aikuistenkin välisissä jutuissa!

Arttorius kirjoitti...

Ja yleisesti vielä että mikään henkilön ominaisuus, sairaus tms ei saa olla puolustelu sille että miksi ihmisen typeriä toisia häiritseviä törttöilyjä ja tekoja pitäisi kanssaihmisten sietää arjessaan.