keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kun mikään ei riitä?

Papuja tarjolla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032519415550_uu.shtml


Kaksilapsinen perhe saa työmarkkinatukea, asumistukea ja lapsilisiä kuukausittain 1 577 euroa. Lisäksi perhe saa toimeentulotukea reilut 700 euroa.

En hiffaa. Kaksi aikuista saa kuukaudessa rahaa liki 2300 euroa eikä rahat siltikään meinaa riittää? Kyseessä oltava jotakin elämänhallintaongelma, jos tuollainen giganttinen summa euroja ei riitä.

Suomessa on todellakin ilmaa tuissa, jos sossustakin saa yli 700 euroa ja silti pariskunta ei pärjää. Huh.

3 kommenttia:

Villakalsarininja kirjoitti...

Mistä tollasia rahoja saa??? Mulla on kotihoidontuki ja lapsilisä yhteensä viitisensataa. Se on jo aika vähän.

Marra kirjoitti...

Hmm, en nyt saanut selkoa onko tuo 2300 euroa kuussa käteen tuleva raha vai brutto, mutta toisaalta jos miettii, että vaikka se olisi se käteen jäävä raha, niin jos sen saa kaksi henkilöä yhteensä, niin se on 1150 euroa per lärvi. Ja jos palkkatyöstä saa käteen 1150 euroa, niin kyllähän sitä melko matalapalkkaiseksi laskettaisiin... Saati jos tosta sitten vielä menee verot, niin sittenhän summa on pienikin.

Mutta joo, sitä mieltä olen kyllä, että jos työttömänä elää, niin tuolla rahalla kyllä pitäisi tulla toimeen hyvinkin. Kun silloinhan ei ole pakko pitää autoa eli ei mene rahaa sen kuluihin, ei mene rahaa työmatkoihin, ei työruokailuun jne. Ja on aikaa tehdä enemmän asioita itse, kuin työssäkäyvällä. Mutta sitä mieltä kyllä olen, että jos ajatellaan työssäkäyviä ihmisiä, joilla menee töissä käyntiin aikaa ja rahaa, niin mun mielestä olisi tosi pienet tulot, jos perheen yhteenlasketut tulot olisi 2300 euroa kuussa ja olisi kaksi lasta. Pelkästään asuminen ja kulkeminen on niin kallista ja kun lapset pitäisi ruokkiakin yms, niin ymmärtäisin sikäli, jos tuollaisella rahalla olisi vaikea tulla toimeen. Jos ajatellaan ihan vain sitä rahaa. Mutta kyllähän vastikkeettomina korvauksina nuo kuulostaa aika isoilta ja todellakin hallintaongelmalta, jos ei tuolla rahalla meinaa pärjätä.

Hmm, tajusikohan kukaan mitä yritin sanoa? Hirveän vaikeaa pukea nyt ajatusta sanoiksi.

Mutta sitten siellä on toki yksi pointti, mitä en tajua ollenkaan. Jos mies on kahden vuoden aikana hakenut 20 työpaikkaa, niin sanonpa vaan, että jos minä jäisin työttömäksi, niin hakisin tuommoista määrää paikkoja kahdessa päivässä... että vähän vois ehkä enemmän yrittääkin.

Arttorius kirjoitti...

Vkn, työttömänä? :D Tuntuu käsittämättömältä että kehtaa kitistä iltapulussa miten rahat ei riitä. Ihan hillitön summa! Kuukaudessa! Mun perheen menot ei ole lähellekään tuota määrää per kuukausi. Mä saan kahden lapsen kotihoitotuki lapsilisä jotakin 700 euroa kuukaudessa ja sekin tuntuu joskus suurelta kun yhteiskunta maksaa siitä että saan olla lasteni kanssa kotona.

Marra, brutto ilman asumiskuluja ja laskujen maksua mutta se on ihan hillitön summa. Pelkästään sontapuhetta koko juttu, että muka "pakko" ostaa epäterveellistä ruokaa siksi kun varaa ei ole terveellisempään. Yrgh.