tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ei ole velvollisuus äänestääÄänioikeus käytetty tältä erää. Tänään viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä iltapäivällä oli hieman ruuhkaa, mutta ei tarvitse enää sunnuntaina miettiä menemisiä. Itse kävin Sellossa Espoon puolella kun oli sinne asiointia. Musta tämä ennakkoäänestys on paljon mukavampi tapa toimia kuin sunnuntaisin jäyhien ja jöröjen vaalitarkkailijoiden valvovan silmän alla. Entisessä kotikylässä parin vaalitoimihenkilön toimenkuvaan kuului myös juoruilu ja arvuuttelu mitä kukakin isäntä tai emäntä oli äänestänyt.

----

Kuka oikeasti kuvittelee, että viikon päästä valittavien edustajien tehtävä on muuttaa Suomi/maailma paremmaksi? Tai että eduskunnan/hallituksen duuni on tuottaa pelkkiä kivoja asioita kaikille?  Tai että asioihin tapahtuu muutoksia hetkessä. Nämä vikisijät ja enäänestäyhtäänketäänkoskakaikkiovatpaskojaomaneduntavoittelijoita-posse on yleisesti sitä kansanosaa joka kuvittelee, että yhteiskunnan tulisi kustantaa heidän loisiminen ja lorviminen. Äänioikeus on siitä hienoa ettei sitä tarvitse käyttää eikä tässä maassa saa sakkoja siitä että uinuu. Kuten ei siitäkään, kun kitisee sitä miten poliitikot on perseestä ja vaalilupaukset yliluvattuja, ruikutirui. Kummasti(not) se kitisevä posse on yleensä sitä sorttia joka nauttii yhteiskunnan eduista täysin rinnoin pistämättä tikkuakaan ristiin. Paitsi valittamalla miten paljon veroja pitää maksaa, minulla on silloin oikeus(kyllä on) loisia himassa ja nimittää siivoustyötä paskaduuniksi ja olla menemättä vaikkapa töihin, koska on kivempaa nauttia sen parjatun yhteiskunnan tuista.

Juu, ei liity mihinkään mikään, mutta tuli mieleen. Pus&kram.

4 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Helpottiko? ;)

Arttorius kirjoitti...

Joo :]

HelvetinPöllö kirjoitti...

Olisiko ikiaikaista systeemiä aika jo muuttaa ja antaa äänestäjille mahdollisuus äänestää muitakin kuin oman vaalipiirin ehdokkaita - siis luopua vaalipiireistä?
Olen miettinyt ja pohtinut ja pähkäillyt. Käyttänyt tosimielellä ja kieli poskessa erilaisia vaalikoneita - ja paras tulos tähän mennessä on ollut "mä itse".
Kun se oikea ehdokas olisi toisessa vaalipiirissä, enkä enää ehdi muuttaa.

Arttorius kirjoitti...

Toimisi tuo kun kuitenkin koko maan asioita porukan pitäisi päättää. En usko että tulisi nurkkakuntaisuutta tyyppiä suurista kuntakeskuksista tietyt tyypit koska niiden tiettyjen tyyppien pitäisi vakuuttaa muukin maa eikä pelkästään oma maakunta. Mulle oli aikoinaan shopppitila kun mikkelin vaalipiiri nosti helmojaan ylemmäs ja minusta tuli hämeen vaalipiiriin kuuluva. Sinne jäi moni hyvä edustaja silloin tavoittamattomiin, toisaalta sittemmin hämeen vaalipiiri alkoi näyttää hyvältä kun lahtelaisia pystyi äänestämään.

Epäkohta on sekin kun saman piirin eri puolueiden edustajat ei ole ollenkaan tasavertaisia, oikea demokratia ei ole sitä että suhteellisesti enempi ääniä saanut on paremmassa asemassa kuin suuremman puolueen joku ehdokas joka ei tule valituksi vaikka olisi tuhansia ääniä enempi kuin jollakin toisella. Suhteellinen vaalitapa on ahterista siis.

Tässäkin maakunnassa Uudenmaan ja Helsingin vaalipiiri voisi aivan hyvin yhdistyä koska kuitenkin asiat on lähekkäin toisiaaan verrattuna muuhun suomeen.