tiistai 16. kesäkuuta 2015

Posti sukeltaa

Tänään ilmoitettiin Postin yt-neuvotteluiden lopputuloksesta. Yli 300 postilaista saa sorkkaa ja monet postimyymälät(77?) lakkautetaan, jäljelle jää ainoastaan parisenkymmentä. Myös meidän kylästä lähtee posti. Todella sääli ja huono juttu. Aivan kuin koko postin toiminta oltaisi ajamassa alas lopullisesti. Samalla tuntuu kuin taas yksi perusasia on valumassa pois eikä mitään voi. Ei posti varmasti elintärkeä ole eli sellaisesta perusasiasta ei ole kyse, mutta jotakin oleellista suomalaisten historiasta ja perusturvallisuudentunteesta on jälleen katoamassa.

Pystyykö jäljelle jäävä verkosto asiamiesposteineen kattamaan sen tarpeen, joka digiaikakaudellakin selvästi on? Onko asiamiesposteissa riittävä asiantuntemus ja luotettavuus kuten pitäisi olla? Pöh.

Meillä asuva nainen sanoi joku päivä, että meidän lapset tuskin koskaan tulevat näkemään käytössä olevaa lankapuhelinta. Heh, eipä ole tullut mieleen. Entä kuinka naperoille selittää joskus puhelinkopin? Magneettinauhainen kasetti, jota kuunneltiin mm. Sony walkmanilta? Mitä, oliko kaupat sunnuntaisin ja viimeistään kello 17-19 jälkeen kiinni? Mikä ihmeen paperinen yhteishakukaavake? Hihhii, ai sä isä oikeasti olet saanut poliisikoulun hyväksymispäätöksen kirjeenä ja vielä odottelit postinkantajaa postilaatikolla monena päivänä?!? Siis daa, bussin sarjalippu revittävästä lippuvihkosta? Kirjekaveri?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulee mieleen, että mihin niitä potkut saaneita ennen tarvittiin jos postilaitos meinaa nyt saada kustin polkemaan ilman niitä? Kyllä meille (firmalle) postin kulku on tärkeää.
-a

Arttorius kirjoitti...

Niip.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Saatiin hyvät iltanaurut, kun luettiin noita entiajan kummallisuuksia. Eipä ole tullut mieleenkään, että ipanoille nuo ovat ihan outo juttu. Lapsenlapseni Ada sai leikkiä tätilässä vanhalla kirjoitukoneella ja tuo touhu sai pikkuisen kiljumaan ilosta.
Ihana tyyni ilta ja merellä upea auringonlasku. Olemme olleet kaksi viikkoa merellä ja vielä kuusi jäljellä. Matkanteko on ollut hidasta, kun tuulet ovat olleet aika kovia ja meitä on kaksi, jotka eivät pidä kovasta keikutuksesta(minä ja koira).
t. elina

Arttorius kirjoitti...

Voi vitsi teillä on varmasti hienoa siellä vesillä. Vauhdilla ei väliä, kunhan vain on menossa tai vaikka paikallaan. Mukavaa juhannusta!