sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Amy

Kävin iltapäivällä katsomassa dokumenttielokuvan 27-vuotiaana kuolleesta Amy Winehousesta. Dokumentti oli suht röpeliäinen ja sekavakin paikoin, mutta saattoi olla tarkoituskin. Edes jollakin tavalla pääsi tuon hukassa olevan ihmisen maailmaan sillä tavoin.Jäi paha ja surullinen olo pitkäksi aikaa. Viimeiseen asti elokuvaa katsoessa toivoin, että kunpa joku toimittaisi nuoren naisen huumevieroitukseen ja lakkaisi hyötymästä hänestä. Kunpa joku auttaisi, mutta ei. Ehdottomasti silti katsomisen arvoinen elokuva, jos vähääkään artistista piti.

Taas jälleen kerran, onneksi sentään musiikki aina jää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Amyn musa/ääni oli super. Mä fanitin ihan täysillä sitä musaa.
Harmi vaan, että päihteet vei voiton kaikesta. Viimeisimmän keikkataltionnit mitä youtubestakin löytyy oli ihan hirveää sekoilua. Raukka!
Biiseistä Take the box on mun suosikki. Se biisi myöskin kuvaa Amyn elämää ja asennetta aika paljon. Tai ainakin sitä puolta mikä julkisuuteen näkyi.
Käyn joskus tsekkaa leffan.

,ikkieH

Arttorius kirjoitti...

Mee kattoo. Aattelinkin, että varmaan tykkäät.
Siinä dokussa oli niin riipiviä otoksia että melkein itketti ihmisen puolesta. Niin pihalla ja kukaan ei auttanut, moni halusi vain hyötyä ja käyttää hyväksi. :[
Millainen ääni ihmisellä olikaan, pieni ja nuori tyttö, silti olisi yltänyt johonkin Ella Fitzgerald/Aretha Franklin/Nina Simone-osastolle vaikka kuitenkin valkoinen leidi hän. Noh, sellaista on elämä, joidenkin se päättyy turhan varhain ja useimmiten turhaan. https://www.youtube.com/watch?v=_OFMkCeP6ok Tällaisesta AW olisi tykännyt, harmi kun piti kiertää kaljafestareita.