sunnuntai 9. elokuuta 2015

Suolaton puuro on pahaaReissu oli hieno. Kolme päivää upeilla alueilla Ruotsin Lapissa kahdessa eri luonnonpuistossa oli juurikin niin khuul kuin voisi kuvitella. Tai kuten kuvittelin/kuvittelimme.
Näkyi poroja ja saamelaisia, näkyi hienoja auringonlaskuja sekä valtava oranssi kuu iltaisin. Näkyi iloisia tyttöjä x 2, jotka hihkuivat nähdessään poron/naalin/kosken/jotakin. Matkaseura oli loistavaa!
Ruokimme itseämme puurolla, hedelmillä, nuudeleilla, kuivatuilla vihanneksilla ja juustoilla. Hyvää oli, mutta suolapurkki unohtui. Puuro on pahaa ilman suolaa, mutta siihenkin sitten tottui. Edes Smör ei vienyt pois vetistä tuntua Alku-puurosta, hyyh. Hygieniatoimenpiteet suoritimme hemmetin kylmissä vesissä, mutta parissa lammessa/järvessä oli jo inhimillisen lämpöistä vettä. Partakoneen hylkäsin kotiin, joten perjantaina kotona olin melkoisen parrakas ilmestys.


Vaikka kuulee/näkee/lukee puhuttavan lappireissaajilta "sydän jäi tuntureille, aina ikävä lappiin yms" niin mun sydän on tiiviisti rinnassa. Kauniit kukkulat ja puhtaat vedet, upeat maisemat sun muut toimii, mutta omalla kohdallani ei tapahtunut mitään mullistavaa. Onpahan käyty, voisin mennä toisenkin kerran, mutta mikään välttämättömyys ei ole.

Yllättäen mukavin matka oli taas kotimatka. Vauvaa, kaksivuotiasta ja vaimoa + zoolandiaa tuli julmettu ikävä Oulun asemalla kotiin lähtiessä. Viikonloppuna olenkin tiiviisti imenyt pois menetettyjä päiviä vierihoidossa joku lapsi, nainen tai eläin kainalossa. Paras asia maailmassa on perhe. Ei muuta. Loppu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perhe. Juuri niin - siinä mies minun mieleeni :-)
Puuroa oppii muuten ilman suolaa syömään: muksujen myötä vähensin suolan käytön minimiin. Toimii.
-a

Arttorius kirjoitti...

Perhe on sellainen voimavara, rikkaus ja kaikki ettei sen merkitystä aina edes tajua, kun se vain on. Välillä sitten jossakin kauempana tai vaikka lenkillä iskee olo että siellähän se kotona. Mut puuro on pahaa lastenkin mielestä ellei siinä ole ripausta suolaa. Tai sitten olen omani opettanut liian hyvien safkojen ääreen kun ei erotella vauvalle tms ruokia maustamattomiksi.

Maelka X kirjoitti...

Hienot on maisemat :).

Arttorius kirjoitti...

😀