sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tähdettömiä asioita

Täytin 46. Vietin hyvän, mustikattoman(sain kerättyä parin viikon aikana kaikkien aikojen ennätykseni, enempää en jaksa eikä pakastimiin vissiin sopisikaan) päivän perheen seurassa Helsingissä, jossa oli mm. Korkeasaari, Skywheel ja Silvopleen eväät. Jollalla iltapäivällä takaisin kotilaituriin. Samaisen päivän iltana mietin, että nyt olen lähempänä viittäkymppiä kuin 40. Voi, voi. Sitten nukahdin.

Erehdyin katsomaan yhden typerimmistä elokuvista mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Fast & Furious 7. Kai sitä huonompiakin on, mutta ei yhtäkkiä tule mieleen vastaavaa. Paul Walker oli surkea näyttelijä. Samoin sitä yhä on testohormonihirviö V. Diesel. Jösses mitä kuraa!


Missä on se tehdas, joka tekee myytäviin lompakoihin tuollaisia luottokorttipahveja?

Lempivauva kurnuttaa korvassani ja rapsuttaa etusormiotteella niskaani. Syli on sen lempipaikka. Uskomatonta, että eilen tuli puoli vuotta siitä kun hän syntyi.

Pätkis-jäätelö oli pettymys. Luulisi, että se olisi maistunut Pätkikselle, mutta kyllä ei maistu. Muutoin jäätelökesä on ollut erittäin onnistunut! Minä ja meillä asuva nainen ollaan yhä vähemmistössä jäätelönsyöjien lukumäärässä. Kaksi tytärtämme ei pidä makeasta edelleenkään. Ei se mitään, jää enemmän. Hyviä jäätelöhetkiä on mahtunut reissuumme, juhannukseen, kotilaituriin ja vaikka mihin. Oatlyjäätelöä maistaessani(virhe!) mietin että jäätelön on oltava jäätelöä eikä mitään vispattua banaania, joka laitetaan pakkaseen tai soijahyisaakelijäätelöä tai kaurahyiolkoonjäätelöä tai riisihyihiisijäätelöä.

Lähden langon ja kahden vanhemman tyttäremme(1 kpl/tyyppi) kanssa tulevalla viikolla reissuun pohjoiseen muutamaksi päiväksi. Tavoitteena nähdä poro ja kuolla... Eiku. Autojunalla Ouluun, siitä Tornioon, Haparanda ylitys ja niin edelleen kohti kukkuloita. Takaisin samaa reittiä samalla tavalla sitten kun huvittaa. Yövytään teltassa tai poron kainalossa. Sounds like a good plan. Todellisuudessa ei siis olla suunniteltu lainkaan. Tarkoituksenamme on vain himmailla, ei päämääriä tai jännittäviä vaellusreittejä. Toki vähän on suunniteltava, kuten ravintoa ja sen valmistusta.

Elämä on tosi ihanaa. Lausahdus matkittu.

9 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Superihanaa ;).

Arttorius kirjoitti...

No on! :]

Maelka X kirjoitti...

Joo, joo. Uskotaan... kai :).

Arttorius kirjoitti...

:] Voisihan sitä vaikka pistää tulitikun varpaan kynnen alle ja potkaista seinää jos haitallisen ihanaksi käy :P

Apinajahevonen kirjoitti...

On kyl aika ihanan hassua että lapset tykkää nukkua teltassa, siskon muksut (10 ja12) on ihan intona uudesta teltastaan ja nukkuu siellä takapihalla :)

e l i n a kirjoitti...

Hyvää matkaa pohjoiseen! Varustautukaa hyttysmyrkyin 😊 utsjoen korkeudella itikoita ei ole, mutta alempana kyllä. Lappi on ihana, huippu matkakohde teillä! Ehkä olen "vähän" jäävi sanomaan, mytta totta se on. Tunturit ja porot ja kaikki.

Marra kirjoitti...

Oijoi, musta Fast & Furious 7 oli ihan hyvä. Ei sarjan paras, mutta itkin taas kuitenkin, kun oli niin liikuttavaa. Ylipäätään tossa leffasarjassa kivaa on se, että ne hahmot on jotenkin sympaattisia. Ei maailman parhaita näyttelijöitä, mutta sympaattisen kotikutoisia ja semmoinen perhemeininki kolahtaa tänne :)

Hyvä, että varoitit pätkisjäätelöstä. Tykkään pätkiksestä ja jäätelöstä, enkä halua huonoa kokemusta, jos ei maistu se jätski pätkikselle. Mulla on ollut vaisu jäätelökesä. Mutta olen sentään löytänyt yhden uuden suosikin, se on joku Pandan Lakumix -puikko. En olisi ikinä uskonut, että voin tykätä sellaisesta, mutta olen suorastaan himoinnut niitä. Muuten ei ole kyllä jätski maistunut normaaliin tapaan tänä kesänä. Toisaalta ei kai tää kesäkään oo ollut normaali.

Arttorius kirjoitti...

Apa, kyl. Teltassa on tosi kiva koisata. Pääsitkö/pääsetkö sinä suomi-reissulla sellaista kokemaan?

Elina, kiitti. Ei näkynyt hyttysiä tai muitakaan surriaisia. Mistähän johtuu? Minua eikä tytärtä moiset edes häiritse, mutta eipä lankoa tai hänenkään naperoa.

Marra, mikä siinä oli liikuttavaa? :p Mä koitin miettiä että oliko mutta ei. Liikuttavaa ehkä se kun oli niin surkea :D :D No ei vaan, ei kuitenkaan osunut hermoon ko. huttu vaikka toimintakuvistakin pidän.
Kannattaa jättää pätkispurkki kauppaan ja jos haluaa yhdistää jäden ja pätkät niin ostaa prismasta pätkisirtokarkkeja 4,95 €/kg ja sekoittaa sitä tavalliseen vanilja- tai suklaajäätelöön. Lienee paljon parempaa!

Marra kirjoitti...

No ehkä se liikuttavuus oli kuitenkin siinä, että kun tiesi, että Paul Walker on jo kuollut, kun niitä loppukohtauksia on tehty ja sitten porukka muistelee ystäväänsä jne. Jotenkin vaan sellainen perhemeininki on liikuttavaa.

Ei olis kyllä välttämättä hullumpaa yhdistää pätkisirttareita ja jätskiä ihan ite :)