keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Suomen Latu

Liityin vuoden alussa useamman vuoden tauon jälkeen Suomen Latuun.

Mielestäni erittäin kannattava toimenpide ihmiselle, joka on vähääkään kiinnostunut kuleksimisesta luonnossa. Hinta n. parikymppiä per vuosi(kannattaa taktikoida ja liittyä vuoden alussa tai lokakuun 1. jälkeen). Sillä saa esimerkiksi Latu&Polku-nimisen laadukkaan lehden muutaman(5?) kerran vuodessa. Lisäksi monia muita etuja(majoituksista yms), joita voi tutkailla nettisivuilta. Meidän perheessä käytetyin etu on ollut Partioaitan -10 % alennus ja Karttakeskuksen kartoista saatava 10-15 % ale. Mukavinta kuitenkin aktiivisen paikallisosaston tapahtumat, joihin muutamiin olen/olemme osallistunut/osallistuneet. Tenaville on mm. Metsämörritapahtumaa ja luontopolkua, minä olen esimerkiksi käynyt muutaman kerran savusaunassa yhdistyksen järjestämänä.

----

Aiheeseen liittyen bongasin eilen Partioaitan 365-lehdestä notta yksi Fjällräven Classic-vaellus"kilpailu" järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa ensi kesänä. Nuuksiossa tarkemmin ja ilmoittautuminen alkaa helmi- tai maaliskuussa. Sinne tahtoisin mennä, jos saan langosta seuramiehen ja mikälisikäli ehdin lmoittaa itseni.

Viisi minuuttia metsässä vähentää ihmisen stressitasoa, 20 minuuttia alentaa verenpainetta.

Ei muuta.

3 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Tervetuloa vierailulle "naapuriyhdistyksen" tapahtumiin - saako mainostaa? :D

Maelka X kirjoitti...

Pitää tutkailla tota "latujuttua" kunhan tässä kerkeen :).

Arttorius kirjoitti...

HP, saa :]
Mä joskus varmaan olen naapuriyhdistykseen kuulunutkin mutkun :p

M, kannattaa. Jos nyt liittyy saa sen viimeisen numeron gratis eli ilmatteeks. Hyvä juttu jo pelkästään lehdenkin takia, mutta tsuumaa oman lähimmän yhdistyksen menoja, voi löytyä jotakin tekemistä jos siltä tuntuu. :]