lauantai 12. syyskuuta 2015

Teemu jäi henkiin

Vaikka kävi meillä kylässä. Kaveri naperoineen oli meillä eilen. Tarjoilin mm. kaurauuniomenapaistosta ja nokkospiirakkaa. Teemu-kaverin omppuallergian tiedän hyvin, mutta hän on siedätyttänyt itseään viime vuosina ja kykenee nykyisin kypsennettyä omenaa syömään.
Ainakin tähän päivään mennessä. T:n jokakertaisesta varotoimesta(maistelu ja pieni odottelu alkaako kurkunpäässä kutisemaan) huolimatta hän alkoi melko nopeasti tarvitsemaan adrenaliinikynää hengityksen muututtua alle minuutissa vaikeaksi. Se siitä siedättymisestä! En edes yritä tarjota kaverilleni enää mitään omenapitoista. En halua olla syypää kolmen lapsen isättömäksi ja yhden naisen leskeksi jäämistä.

----

Kaksi viikkoa kolmen pätkähenkilön kanssa päivisin on takana. Parasta kaikki!
Kovasti tykkään mm. aamuissa siitä kun herään viideltä vaimon seuraksi, hänen lähtiessä puoli kuuden aikaa töihin menen takaisin yläkertaan. Nappaan vauvan kainaloon ja seitsemään mennessä sänkyyn on ryöminyt kaksi muuta jälkeläistä. Siinä köllimme ja puoli kahdeksalta-kahdeksalta lähdetään tekemään aamiaista. Syömme, aamupesut ja vaatetukset, ulos ja kanoja hoitamaan. Vanhin napero kerää munat, kaksivuotias laittaa astiaan jyväpusseista rehua ja kalkkirouhetta, vanhin vaihtaa tipujen veden ja minä vauva polvella istuen paijaan pikkutipuja ja kukkoa. Siipeilijöiden hoidon jälkeen lähdemme koirien kanssa kävelylle joko kylälle tai metsään. Takaisin saavuttuamme naperot leikkivät kotipihassa. (Lempivauva ottaa kohta jalat alleen. Sellaista kiirettä hänellä tuntuu olevan siskojensa perään, että se on vain päivistä kiinni.) Sen jälkeen lounas, päiväunet ja pian rouva saapuu töistä. Sopii tällainen elämä täydellisesti mulle.


----

Sonera/Telefinland ja Saunalahti/Elisa-shoppien ja pisteiden myyjät ovat Gigantin myyjiin verrattavissa olevia, yhtä raivostuttava ja ärsyttävä ammattiryhmä. Ymmärrän varsin hyvin, että näiden tehtävä on saada ihminen vaihtamaan ja päivittämään puhelinliittymänsä sun muuta, mutta en hyväksy sitä tapaa ja tyyliä. Jos ilmaisen etten ole kiinnostunut missään määrin vaihtamaan hyvää liittymääni kalliimpaan, niin sitä ei uskota vaan jankutetaan ja intetään. Viimeisin tapaus eilen Saunalahtimyyjän toimesta, sitä edeltävä edellisviikolta Soneratelefinlandin osalta. Pthyi!

----


Lauantai oli mm. tällainen. Sain puida täkäläisen maanviljelijän rukiita. :] :] :]


Hyvä elämä, parempi mieli.

3 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Iha kivalta kuulostaa paitsi tietty ei toi omppujuttu.

Arttorius kirjoitti...

Omppujuttu oli kammo, mutta kaverin lapsi oli välittömästi tuomassa epipeniä. Meilläkin on jemmassa moinen kun koskaan tiiä.

Katsoin elokuvan Wild joku päivä. Painavasta rinkasta ja lyhistymisestä sen alle tulit hetkeksi mieleen. Muutoinkin ihan ok leffa.

Maelka X kirjoitti...

Ikävä juttu, mutta onneksi kääntyi parhain päin.

Sillähän oli suunnilleen koko omaisuus mukana siinä rinkassa. Mulla oli vaan puoli omaisuutta :)). No, siinä ny kävi niin ku kävi. Ei maha mitään. Toukokuussa sit uudet suunnitelmat, mutta jos ny ensin elettäis tää syksy ja talvi pois.