maanantai 22. helmikuuta 2016

Åi Åre ja vaikuttava Vemdalen

Oltiin to-su Pohjois-Ruotsissa laskemassa mäkiä. Sellainen semi ex tempore-pyrähdys. Alunperin vuoden lopussa varattiin mökki viikoksi Suomifinlandian Lapista, mutta meidän possen ei sellaista kannata tehdä kun aina jotakin. Meillä asuva nainen oli peruuttanut mökin kun olin joutunut sairaalaan. Siinä meni siis joululahja toisillemme.

Nyt viime viikolla voimain tunnossani tsuumailin vapaita majatiloja Rukalta täksi viikonlopuksi, mutta hölmömpikin ymmärtää ettei löytynyt hiihtolomien takia.
No Ruotsista löytyi, ymmärtääkseni melko samalla hinnalla mitä Rukallekin. Viisikkomme reissu kustansi ~650€ sisältäen kaiken lennoista välinevuokriin(lennot SAS/Momondo tai ebookers hakukoneen kautta, majoitus Booking.com).

Himmailimme Åren piskuisessa kunnassa sopivan söpössä majassa nämä muutamat päivät Vemdalenin(muistaakseni 60 km Åresta, pidin siitä enempi versus Å) ja Åren mäkiä tutkien. Kyllä oli tymäkän kaunista maisemaa! Ei ollut yhtään liian vähän tai liian pitkä aika n. neljä päivää alpeilla. Naperot viihtyivät suksien päällä tuntikausia, nuorin pulkassa ja minä suksilla erinäisin tenava-kokoonpanoin. Nainen pisteli menemään laudalla.

Säätilana oli enimmäkseen aurinkoa ja pari kolme pakkasta. Tuntien ulkona jehuilun seurauksesta sain elävämmän värityksen itseeni viime viikkojen zombi-ulkonäköön verrattuna. Kunto on vielä reilusti eiminä, mutta jaksoin silti mielestäni paremmin kuin kuvittelin. Iltaisin ei tarvinnut kuvitella after ski-sessioita tai pannukakkulätyn tsuumaamista, ulkoilmamyrkytys aiheutti yön yli kestävän tehokooman alkaen viimeistään ysiltä kestäen aamuun asti.

Miinuksena melkoinen määrä meluavia juopuneita ruotsalaisia lauantaina pari tuntia viereisessä bungalowissa, mutta sellaisia olisi ollut luultavasti Kuusamossakin. Muutoin väki oli riehakasta, mutta hyväkäytöksistä. Safka oli hyvää, koska pääosin tein sen itse. Miinus myös monessa rinteissä pauhaava musiikki. Kyllä en ymmärrä sellaista. Vemdalenissa lauantaina ei toosat soineet läheskään niin kovaa kuin Å:n paikoissa. Toisaalta ylhäällä soi vain hiljaisuus. Tällainen viihdekeskusreissu ei ollut originaali tarkoitus vaan viikon aikana Suomen Lapissa olisin mm. kuljeskellut ja haahuillut ja ollut tosi zen, mutta viikonloppu oli hyvä töräys kotona nyhväämiseni lopettamiseksi.
Dodi, nyt maate. Jotakin kuvaa on matkailukäsipuhelimissa ja goproossa, mutta en ole vielä ehtinyt purkaa mitään. ZzZ.

10 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Kuulostaa kivalta reissulta. Teille varmaan iha "nappipaikka". Musiikista en puhu mitään :)). Maisemat on varmasti ollu mahtavat. Kuvia odotellessa....

Arttorius kirjoitti...

Ei sellainen jumpsjumps sovi kuin baareihin, voi valita käykö sellaisessa eli ei. Mutta ei rinteeseen. Tosin ei se ylhäällä kuulunut. Kevätkesän reissussa ei tod. soi rinteissä musiikki :-]

Marjo kirjoitti...

Kansa haluaa viihdettä ja sirkushuveja :D. Sanomattakin on varmasti selvää, että ei mun paikka, mutta ymmärrän, että ihmiset nauttii eri asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi matkan hinta piti mainita?

Arttorius kirjoitti...

Miksi ei?

Anonyymi kirjoitti...

Se on pelkästään brassailua.

Arttorius kirjoitti...

No tietysti brassailua, olinpa hölmö kun ajattelin että joku guuglaileva pienlapsiperhe voisi hyötyä talvilomatrippien todellisista hinnoista. :-]

HelvetinPöllö kirjoitti...

Seitsemän kommenttia - mä arvasin, että jotain kivaa on tulossa *hyppelee innoissaan*

Mä en osaa lasketella enkä pysy suksilla tai muillakaan lumivehkeillä, mutta oon joskus joutunut tommosiin laskettelukeskuksiin tmv. - ai niin joo kävin juomassa kaakota Ylläksellä! - niin en ois kyllä jaksanut sitä kaakaota kauempaa jaksanut siellä ollakaan. Oon samaa mieltä, että se musiikinjumputus kuuluu baariin (tai diskoon).

Mut sanoinko jo, ett kiva kun oot taas tolpillas ja takasin!
Kaikkee se sullakin teettää :( - mut pääasia ja parasta, ett oot siellä!

Marjaana kirjoitti...

Jollain muullakin on ollut sua ikävä pitkän radiohiljaisuuden aikana kun joka postaukseen pitää nyt antaa neuvoja ja nillittää ;-D

Arttorius kirjoitti...

En jaksa enää miettiä anonilli(e)n tarkoitusperiä. Mmm. poliisi tuottaa kovasti intohimoa, vissiin kaukosielu ja sielunsisko wanhalle tutulle :-]