maanantai 15. helmikuuta 2016

Suolainen kinuski ja Jutta G

Ihastuin kesällä (muistaakseni classic) puikkoon jonka sisällä oli suolaista toffeeta. Unohdin kesän jälkeen moisen maun, mutta vuoden alussa ostin tarjoushaukkana Ingmannin jäätelöpaketteja makuna Suolainen kinuski. Vasta tällä viikolla heitä kävin lappaamaan kitaani, ihan on hyvää. Perjantaina ostin Kitumarketista Ainon version suolakinuskijädestä, mutta ei se toimi.
Todellisuudessa tällainen äklömakea ei ole erityisen hyvää, ainakaan tahtia paketti per päivä. Siihen on silti yksi hyvä syy: Pitää saada kadotetut kilogrammat takaisin. Tietysti terveellisesti ja järkevästi syömällä kuten normisti, mutta jäätelön luulisi olevan helppoa bonusenergiaa tällaisessa ensimmäisen maailman ongelmatilanteessa.

Nuorin lapseni(sniif, vauva-status jäi virallisesti vajaa pari viikkoa sitten kyydistä pois neitosen täytettyä vuoden) valvoo kanssani. Tytärtä vaivaa esiin tunkevat poskihampaat eikä uni tykkää häneen tarttua kunnolla. Siispä katsellaan toisiamme hämyvalossa ja kuunnellaan nukkuvaa taloa. Oletettavasti kohta tytär nukahtaa kun naperopanadoli jeesaa. Ai niin, taas unohdin ettei hampaiden ilmestyminen ole sairaus joten ei pidä lääkitä vaan kiinnittää tenavan huomio johonkin muuhun... Hoidan silti väärin kolmannenkin ipanan kohdalla lääkitessä kivuliasta ja hankalaa oloa.

Olen alkanut pitämään Jutta Geestä(en jaksa tarkistaa oikeaa kirjoitusmallia). Joskus ärsytti lehtijutut ja ne muodosti minulle käsityksen rasittavasta ja ärsyttävästä tyypistä. Lauantaina vilkaisin ohjelmaa, jossa Maria Veitola oli kylässä ko. rouvan tykönä. Sitä ennen perjantaina tuli jokin ylen ajankohtaisprokkis, jossa JG käsitteli hienosti negatiivisen arvostelun provoutumatta siitäkään. Sitten aloin pitämään hänestä. Nooh, ei se nyt taasen niinkään mene. Mutta olisiko oikeampi se, että mielipide on muuttunut.

Nyt menen nukkumaan nukahtaneen entisen vauvan kera. Moi, moi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Puskissa kirjoitti...

Onnittelut entiselle vauvalle, tuntuu että vastahan se syntyi.

Luin jokin aika sitten Jutan haastettelun jostain, hiukan skeptisenä, sillä minulla on ollut oma mielipiteeni ihmisestä, mutta hän vaikuttikin ihan järkevältä.

Arttorius kirjoitti...

Puskissa, totta tuo, minullakin on kai ollut jonkinlainen käsitys pelkkien otsikoiden yms perusteella. Ihan kivaa kun käsitykset muuttuu.

e l i n a kirjoitti...

Suolainen kinuski, nam! Siskoni oli kuulemma tehnyt jotain superhyvää suolaistakinuskikatiketta itse, pitäisi kopsata ohje. Tsinuskikarkit on valtavan hyviä, nekin suolaista kinuskia. Jutasta en tiedä kun en hänest mitään tiedä, mytta mulla on muuttunut käsotys Martina Aitolehdestä. Nykyään olen sitä mieltä että hän on aikast huikee mimmi :)