perjantai 8. huhtikuuta 2016

Chirpy chirp


Sain tuttavalta pari viikkoa sitten satsin viiriäisen munia. Ne oli tsekattu notta sisältävät elämää. Munat lämpölampun alle, säännöllistä kääntelyä ja kostuttelua edessä seuraavat viikot. Tänään, 17 päivää hautomisen alkamisesta niistä ensimmäinen pikkainen tunkeutui esiin. Hurjaa! Minulla on ennestään yksi nuori viiriäiskana jonka soisin ryhtyvän tipuille emoksi ja koutsiksi. Kohta laitan ensimmäisen tipun pahvilaatikkoon syömään ja ihmettelemään elämää. Hetken vielä se saa kuulostella "sisarusten" munansisäistä elämää(muutama muna pitää melkoista siritystä joten sieltä tulossa kavereita piakkoin) ja kuivatella.
Jaa mitä minä viiriäisillä? En tiedä. Ehkä alan myymään niiden munia kenties. Kenenkään ruoaksi ne ei joudu, tietenkään! Niille on oma tarha, jota laajennan lisää kunhan ilmat lämpiää. Tarkoituksena on saada ne yhtä kesyiksi kuin meidän kanatkin on.

Sitten kanoja. Kuva on vähän ennen pääsiäistä otettu jolloin "tilauslinnut" oli kuoriutumassa/juuri kuoriutuneet. Kaikki kuusi kanaa lähtee ensi tai seuraavalla viikolla uuteen kotiin. Tyypit muuttaa paikkaan jossa ne saa elää kanaelämää munien hyvänmakuisia munia ja olla ilona omistajilleen. (Nämäkään ei joudu kenenkään ruoaksi, muuten en niitä eteenpäin antaisi.)

Joutavan puuhat, mutta just oivallista sellaista.

3 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Pääsiäinen on ohi mutta ihanat tsirp-tsirpit ;-)

Puskissa kirjoitti...

Hauskaa tipuilua :)

Tiput ovat ainoa asia, josta olen saanut aivan järkyttävän astmakohtauksen anti-astmaatikkona käydessämme Maalaismessuilla joitain vuosia sitten.

Arttorius kirjoitti...

Nuo kaikki on <3 <3 Mulla on viiriäiset autotallissa eikä tänään reeneistä meinannut tulla mitään kun kaikki olennot stalkkasi ikkunasta(akvaariostaan) mitä teen. :] Hurmaavia kaikki! Jos ei olisi mitään tekemistä tai ottaisi päähän niin voisin mennä autotalliin katsomaan palleroiden ryntäilyjä ja kaikkea.