tiistai 5. heinäkuuta 2016

Sukukokouksen kuokkavieraat

Lueskelin kirjastossa jotakin maakuntalehteä. Löysin erään suvun sukukokouksesta läppää. Suvun hallitukseen eri tehtäviin oli valittu erinäinen lauma väkeä. Yksikään heistä ei ollut sen sukuniminen kuin edustamansa suvun nimi! Mikäli itse pitäisin sukukokouksen niin ei sinne olisi kyllä tervetulleita kuin edustaman sukunimen edustajat. Poikkeuksena mahdollisesti henkilöt, joilla on se sukunimi joskus ollut. Muut ovat kuokkavieraita, tietysti.

Sukunimijutut ovat välillä varsin metkoja. Jotkut eivät halua luopua saavutetusta nimestään millään, edes sitten vaikka on avioitunut eron jälkeen uudestaan. Tästä hyvänä esimerkkinä muuan tyrkky, joka ei kokkieksänsä nimestä halua erota. Merkillistä.

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Sanottiinko siinä jutussa, että nuo kyseiset erinimiset henkilöt olisi jotain ihan random-tyyppejä? Eiköhän kaikki sukukokousten ihmiset yleensä ole sen suvun jäseniä.. eihän se itse sukunimi mitään merkitse - sukuun kun voi kuulua verenperintönä tai naituna (kuulostipa brutaalilta 😂, mutta ymmärtänet mitä tarkoitan )

Arttorius kirjoitti...

Sanottiinko tässä blogitekstissä että se oli tosissaan kirjoitettu? ;D

Miksi verenperintönä ei ikinä saa oikeaa verta? Kysyn vaan! :D

Puskissa kirjoitti...

Veljeni otti ensimmäisen vaimonsa sukunimen, ruotsinkielisen. Vaimo numero 2 otti tämän ruotsinkielisen sukunimen yhdistelmänimen toiseksi osaksi. Minusta on jotenkin huvittavaa, että numero 2 on numero 1:n sukunimellä :P

Arttorius kirjoitti...

Voi jeesus. :] JOtkut ihmiset on pöljiä viimeisen päälle, mutta silti se tuntuu aina yhtä käsittämättömältä.